Van'da El Kaide operasyonu

Van ve 7 ayrı ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen 13 kişiden 3'ü tutuklandı.

Van'da El Kaide operasyonu
Edinilen bilgiye göre, terör örgütü El Kaide yönelik 8 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında Van'da 12 İstanbul'da 2 ve Konya'da 1 kişi toplam 15 kişi gözaltına alınmıştı. Van'da gözaltında bulunan 15 kişiden 1'i Erzurum'a gönderilirken, 1 zanlı da hakkında tutuklama müzakeresi bulunduğundan 2 gün önce çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.
13 zanlı, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilerek Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nde ifade verdi. Gece geç saatlere kadar süren ifadelerinin ardından zanlılardan 8'i serbest bırakılırken, 5'i tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan, terör örgütü El Kaide'nin Van yapılanması sorumlusu olduğu ileri sürülen O.N.G. ile Ö.K. ve F.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.