Tokat'ta yabancı misafirler

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ev sahipliğinde düzenlenen Comenius programı kapsamında İtalya ve Polonya'dan öğrenci ve öğretmenler Tokat'a geldi.

Okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Comenius programı kapsamında öğrenciler çeşitli aktivitelere katılıyor. İtalya ve Polonya'dan Tokat'a gelen 8 öğrenci, 8 öğretmen ve 2 müdür olmak üzere 18 konuk kentte Türk ailelerine konuk olarak örf ve adetleri ile ilgili bilgi sahibi olacak. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nu gezerek Okul Müdürü Sezai Kayhan'dan bilgi alan öğrenci ve öğretmenler, kısa sürede Tokatlı öğrencilerle kaynaştı.
İngilizce Öğretmeni Kerem Canaz, projenin temelinde kültürel etkileşim ve iletişimin yer aldığını ifade ederek, "Bu buluşmalarda bir birimizin kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 19-25 Ekim tarihleri arasında konuklarımıza Tokat'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdireceğiz. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz ile İtalyan ve Polonyalı öğrencilerin kaynaşması ve bu yabancı kültürleri öğrenmesini sağlamış olmayı umuyoruz" dedi. İtalyan ve Polonyalı öğrenci ve öğretmenler ise kültürel iletişim kurmaktan mutlu olduklarını söyledi.