Silopi'de son durum

Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından gelip Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapacak olan 34 kişilik PKK'lı grup hala bekleniyor.

Saat 15-15.30 arası Habur'a ulaşması beklenen grubun soruşturması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şırnak'ın Silopi İlçesine özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısı ve bir hakim gönderildi.

Habur Gümrük Kapısı sahasına gelecek PKK'lı gruba ilk önce 'örgüt' üyeliğinden işlem yapılacağı, ifadelerine göre suç vasfının değişebileceği belirtildi. Söz konusu 'örgüt' üyeliği işleminin Mahmur Kampı'ndan gelenlere de uygulanacağı öğrenildi.

Habur Sınır Kapısı, Kuzey Irak'tan gelmeleri beklenen PKK'lı grup sebebiyle sabah saatlerinden itibaren giriş çıkışlara kapatıldı. Gümrük sahasının dış kapısında askerler ve çevik kuvvet ekibi güvenlik önlemi alırken gümrük sahası ile DTP'lilerin beklediği TIR Parkı'nın arasına güvenlik bariyeri yerleştirildi.
Öte yandan güvenlik nedeniyle Silopi Yatılı bölge ilköğretim okulunda ilköğretime bir gün ara verildi.

MAHMUR'DAN GELENLER İLE KANDİL'DEN İNENLER ERBİL'DE BULUŞTU

Türkiye'ye teslim olmak için Mahmur Kampı'ndan çıkan terörist grup ile Kandil Dağı'ndan inen militanlar Erbil'de buluştu. Kandil Dağı'ndan inen teröristler koşarak kendilerine bekleyen araçlara binerken grup adına konuşan Dersim lakaplı Şerif Gençdal, "Kürt sorunun çözümü onurlu bir barış ve demokratik siyasetin önünü açmak için yola koyulduk" dedi.

Silopi'de son durum


Silopi'de son durum


Silopi'de son durum