Saraybosna'dan davet

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Burulaş İşletme Merkezi'nde ziyaret eden Saraybosna heyeti, ekim ayı sonunda yapılacak barış konulu sempozyuma davet etti.

Saraybosna Belediye Başkanı Alija Behmen'i temsilen Bursa'ya gelen Saraybosna Belediyesi Meclis Başkanı Prof. Dr. Tatjana Ljujic Mijatovic, Genel Sekreter Safet Krajisnik, Bütçe Danışmanı Firdevsa Brackovic ve Protokol Müdürü Mirjana Danovic Stanic, Bursa'yı Bosna'dan ayrı tutmadıklarını belirtti. Saraybosna Belediye Başkanı Alija Behmen'in özel mesajını ileten heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi uluslararası barış kenti olarak nitelendirilen Saraybosna'da 28 - 31 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'barış' konulu sempozyuma davet etti. Bosna'nın da aralarında bulunduğu ve birçok ülkenin, dünya insanlarının bir arada tutulması ve savaştan sonra fakirleşen halka yardım birliğinin oluşması gibi hedefler doğrultusunda bir araya gelen oluşumdan da bahseden heyet adına Meclis Başkanı Prof. Dr. Mijatovic, "Bursa da bu oluşuma dahil olabilir. Sizi hiçbir zaman kendimizden ayrı görmedik. Uygun görürseniz Türkiye'den bu oluşuma katılan ilk şehir Bursa olacak. Başkanımız bu nedenle 1 gün dahi olsa sempozyumda aramızda bulunmanızı rica ediyor." diye konuştu.

Saraybosna'ya sık sık ziyarette bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe ise "Saraybosna'yı bir parçamız olarak görüyoruz." dedi. Bosna ile Bursa arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, "Gerçek dost olan ülkelerin bir araya gelmesi noktasında gereken özeni gösteriyoruz. Bosna'yı çok seviyoruz. Bosna'da kendimizi Bursa'da gibi hissediyoruz. Saraybosna da Avrupa'nın en gelişmiş yerlerinden biri. Bu yüzden orayı sık sık ziyaret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa'nın da Sağlıklı Kentler Birliği ve Marmara Bölgesi Belediyeler Birliği gibi kapsamlı projelere dahil olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Saraybosnalı konuklarına çeşitli hediyeler verdi. Saraybosnalı heyet ise Başkan Altepe'ye 'Başçarşı' fotoğrafı ile 'Unutulan Saraybosna' adlı kitabı armağan etti.

Saraybosna heyeti ziyaretin ardından Burulaş Atölyesi'ni gezerek, Bursa'daki ulaşım faaliyetleri konusunda bilgi sahibi oldu.