Okuyan kızlar yurtlara yerleştirildi

Siirt'te köy ve mezralardan gelerek orta öğrenimlerine il merkezinde devam eden kız öğrenciler çeşitli yurtlara yerleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, köy ve mezralardan gelip orta öğrenimini il merkezinde devam ettiren bütün kız öğrencileri yurtlara yerleştirdiklerini söyledi. Atalay, "Yurt konusunda il merkezinde sıkıntı çekiliyor. Ama bu yıl sayın valimizin de destekleriyle bize yurt talebiyle başvuran bütün kız öğrencilerimizi yurtlara yerleştirdik. Elimizdeki bütün imkanları zorladık. Hatta il merkezine biraz uzakta olan Fen Lisesi ve Spor Lisesi yurtlarına yerleştirdiğimiz kız öğrencilerimiz için 4 servis
aracı kiraladık. Ama sonuçta bu yıl yurtlara yerleştirdiğimiz kız öğrenci sayısı 360'a ulaştı. Bu sonuçtan da çok memnunuz. Çünkü bir yandan vatandaşı özellikle kız çocuklarını okutmaya teşvik ederken, bu kızlarımızı açıkta bırakmamız mümkün değildi" dedi.
Atalay, şu anda akrabalarının evlerinde barınan ve yurda yerleşmek isteyen erkek öğrencilerin de sorunlarını çözmeye yönelik çabalarının sürdüğünü açıkladı.