'Mutlaka kodese girecek'

İşadamı Halis Toprak, el konulan şirketlerini geri alabilmek için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hakkında yargıya başvuracağını ifade etti. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk için, 'Mutlaka kodese girecektir' diyen Toprak, 'Bunun hesabını ödeyecek' dedi.

TMSF tarafından ihale edilen İstinye'deki Aslanlı Köşkü ihalesinin feshi için Toprak İnşaat A.Ş. tarafından açılan davanın görülmesine Sarıyer Adliyesi'nde devam edildi. Toprak İnşaat A.Ş. avukatı ihaleye fesat karıştırıldığını ve Aslanlı Köşk'ün değerinin düşük gösterildiğini iddia ederek, ihalenin feshini talep etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Halis Toprak, TMSF'nin 23 şirketine el koyması nedeniyle yargıya müracaat edeceğini kaydetti. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk için, "mutlaka kodese girecektir" diyen Toprak, "Çünkü bu ülkenin sahibi vardır. Bu ülkenin yargısı vardır. Çok yakında bu adam mutlaka kodese girecektir. Bu adamın yaptığını akıl mantık almaz. 'Devletin parasını tahsil ediyorum' diyor. 320 milyon alacağı olduğuna dair imzası var. Benden 480 milyon Dolar aldı. Hala, 'Benim alacağım var' diyor. Son olarak el koyduğu şirketlerimin değeri asgari 20 milyar Dolar'dır. Şimdi kendisine sorsan, 'Ben bunları satarım' der. En fazla 1 milyar Dolar'a satar. 19 milyar Dolar'ı gider. O kesin. O bakımdan bu işin içinden çıkması mümkün değil. Mutlaka bunun hesabını ödeyecek" diye konuştu
.
Toprak, Aslanlı Köşk'ün Türkiye'nin bir numaralı yalısı olduğunu ve 14 milyon Dolar'a satıldığını kaydetti. Kuşadası'ndaki konağının da 10 milyon Dolar'a satıldığını anlatan Toprak, " ABD'liler, Almanların kiracı olduğu holding binamızı 88 milyon TL'ye yani 60 milyon Dolar'a sattı. Paşabahçe'dekini ise 20 milyon TL'ye sattı. Ahmet Ertürk, 'Toprak'ın 23 sanayi tesisini yapabilirim' diyor. Sen Toprak'ın bir taşını koyamazsın. Ama şimdi zengin oldun. Dünya tarihinde seninle baş edecek kimse olmaz. Kimin malını satıyorsun? Halis Toprak'ın malını satıyorsun. Ben size açıkça söyleyeyim. 'Türkiye'de Halis Toprak 3'üncüdür' diyorlar. Yalan. Halis Toprak bir numaradır. Türkiye'de hiç kimse diyemez ki '23 sanayi tesisini ben kurdum' Neler kurmadım ki? İlaç, seramik, demir döküm fabrikası, motor fabrikası. Dünyanın her yerine satıyorum. Bu adam bunları yesin şimdi" dedi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e hitaben yazdığı "Halis Toprak'tan kamuoyuna duyuru" adlı 47 sayfalık kitapçıyı basın mensuplarına dağıtan Toprak, daha sonra adliyeden ayrıldı.