Mamak'ta revizyon

Mamak Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ilçe gecekondulardan arındırılıyor.

Plevne Caddesi, Asri Mezarlık, Demirciler Sitesi ve Samsun Yolu arasındaki alanda gerçekleştirilen Yatık Musluk Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 1. ve 2. etap tamamlandı. 1. ve 2. etapta yaklaşık 450 konut yıkılarak, 464 konut bitirilip hak sahiplerine dağıtıldı. Bitirilen 132 konut da bu yılın sonunda hak sahiplerine teslim edilecek. 3. etapta TOKİ tarafından 424 konut, 1 cami ve parkın ihalesi yapılırken, 4. etap için de uzlaşmalar devam ediyor. Çağdaş konutlarla Gülveren modern bir yapıya kavuşurken,

kamulaştırma çalışmalarında mülk sahiplerinin menfaatleri ön planda tutuluyor. Mamak Belediyesi'nin yürüttüğü 13 kentsel dönüşüm projesi ile çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, ilçe gecekondu yoğunluğundan kurtarılıyor. Gecekonduların yerine sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekanlar oluşturuluyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 22 hektar alan üzerinde gerçekleştirilen proje kapsamında 2 bin 256 konutun üretileceğini belirtti. Akgül, "Kentsel dönüşüm projelerimizle vatandaşlarımızın sağlıklı koşullar altında yaşayacağı çağdaş konutlar üretiyoruz. Son yıllarda ilçemiz yapısal olarak ciddi değişiklikler içerisinde ancak hala eksiklikler mevcut. Amacımız ilçemizi bu gecekondu yoğunluğundan kurtarmak" dedi.