İslam dünyasında reform sempozyumu..

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Türkiye tecrübesinin diğer ülkelere de tanıtılması amacıyla düzenlenen; 'İslam dünyasında reform' başlıklı sempozyum bugün başlıyor.

Kahire Üniversitesi Ekonomi ve Siyasi Bilimler Fakültesi ile Türkiye'de Arapça olarak yayınlanan Hıra Dergisi ve Medeniyetler Arası Diyalog Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirdikleri sempozyum, Arap Birliği Binasında yapılacak ve üç gün sürecek.

Sempozyuma, Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Şafak Göktürk, El Ezher Üniversitersi Rektörü Prof. Ahmet Tayyip, Mısırlı meşhur düşünür ve bilim adamı, Muhammed Imara gibi, Türkiye ve Mısır'dan kanaat önderleri ve akademisyenler katılacak.

Kahire Üniversitesi Medeniyetler Araştırma Kürsüsü Başkanı Nadiye Mustafa, sempozyumun hedefinin Türkiye'deki siyasi sosyal ve İslami alanda gerçekleştirilen reform tecrübelerinin tanıtılması ve Türkiye dışına olan etkilerinin değerlendirilmesi olduğunu ifade etti.

Özellikle de İslami geçmişe dayanan, Türkiye içi ve dışında geniş kitleleri etkisi altına almış olan Fethullah Gülen Hareketinin ele alınacağını ifade eden Nadiye Mustafa, sempozyumun İslami altyapıya sahip reform hareketlerinin çeşitlendirilmesi fikrinden hareketle ortaya çıktığını söyledi.