İmamların 'cenaze kavgası'

Edirne Eski Camii İmamı İrfan Şafak ile Edirne Tıp Fakültesi İmamı İbrahim Kürk arasında, cenaze namazının kıldırılması ve ardından mezarlıkta dua okunması konusunda tartışma çıktı.

İmamların 'cenaze kavgası'
Cenazeden üç gün sonra camide karşılaşan iki imam arasındaki sözlü sataşmanın kavgaya dönüşmesi, cemaatin araya girmesi ile güçlükle önlendi. Tehdit edildiğini öne süren Kürk, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kürk'ün, kalp krizinden ölen ve yakından tanıdığı Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Atabay’ın yakınlarının daveti üzerine cübbe ve sarığını giyerek Eski Camii'deki cenaze namazına katılması, camide görevli din adamını huzursuz etti. Atabay ile 14 yıllık dostluğu olduğunu kaydeden Kürk, şunları söyledi: "Kendi ellerimle yıkayıp kefene sardım. Yakınları dostluğumuzu bildiğinden, cenazeye katılıp, namazı kıldırıp dua etmemi istedi. Onları kırmayıp, cübbemi giyip, sarığımı takıp cenazeye katıldım. Gittiğimde, bu durumdan görevliler hoşnut olmadı ve bana izin vermedi. Ben de cemaat ile saf tuttum. Cenazeyi defnetmek için Buçuktepe Mezarlığı’na gittik. Oraya davetli imam olarak katıldığım için dua etmek istedim ama Eski Camii İmamı İrfan Şafak ve müezzinler izin vermedi. Cenazede rahmetli dostuma dua okuyup görevi yapmamı engellediler.” Üç gün sonra kendisine takınılan tutumun nedenini öğrenmek için Eski Camii'ye gittiğini anlatan Kürk, avluda ezan okunurken karşılaştığı Şafak'ın kendisine ağır hakarette bulunduğunu iddia etti. Kürk, “Yanına gidip, cenazede bana yapılanların yakışık almadığını anlatırken, ‘Haddini bileceksin’ dedi. ‘Ne yaptım haddimi aşacak?’ diye sorduğumda, ‘Cübbeyle, sarıkla benim görev yaptığım camiiye gelemezsin’ dedi. Davet üzerine geldimi söylediğimde, ‘Sen bir leş kargasısın, yürü git, ağzını burnunu kırmayayım’ dedi. Birden saldırdı" dedi.

Şafak, olayla ilgili savcılığa ifade verdiğini ve başka bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.