Erdoğan, ABD seyahatini erteledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'de ABD'ye yapması planlanan gezi, Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle ertelendi. ABD'den yeni bir tarih belirlenmesinin isteneceği belirtildi.

Başbakanlık'ta yapılan bilgilendirme toplantısında Başbakan Erdoğan'ın haftalık programı hakkında bilgi verildi. Başbakan Erdoğan'ın 29 Ekim'deki ABD seyehatinin Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle ertelendiği açıklandı. Amerika'dan başka bir randevu tarihi belirlenmesi için istekte bulunuldu.

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın yarın yapacağı grup toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mektubuna cevap vereceği, Silopi'de teslim olan teröristlerle ilgili değerlendirme yapacağı belirtildi.

Başbakan'ın yurt içinde yapacağı temaslarla ilgili de bilgi verildi. Erdoğan'ın çarşamba günü Erzurum yapacağı gezide toplu açılışlarda bulunacağı, aynı gün Ağrı'da İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin açılışına katılacağı açıklandı. Erdoğan'ın, 24-25 Ekim'de Pakistan, 26- 27 Ekim'de de İran'a gideceği kaydedildi.