Cumhuriyet'e bombanın nedeni belli oldu

Alparslan Arsan karikatürdeki bir domuza giydirilmiş türban nedeniyle Cumhuriyet Gazetesine elbombası attığını söyledi,Arslan, 'Türkiye'de yaşıyorsunuz insanlara biraz saygınız olsun' dedi.

Danıştay suikastini gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Alparslan Arslan, konuşacağı bir şey olmadığını belirterek savunma yapmadı.

TALİMAT ALLAH'TAN GELDİ

Çapraz sorgusu esnasında savcıların sorularına yanıtlayan Alparslan Arslan Danıştay saldırısının talimatının Allah'tan geldiğini öne sürdü. Başörtüsünün yasaklanamayacağını ifade eden Alparslan Arslan, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaları ise kimden aldığını açıklamadı. Savcıların ısrarla bombaları kimden aldığını sormalarına rağmen Alparslan Arslan suskunluğunu korumaya devam edince salonda izleyicler arasında bulunan babası İdris Arslan, "Söylesene" diye bağırdı.

BEN DE KURTULMAK İSTİYORUM

Ergenekon Ana Davası'nın 116'ıncı oturumunda birleştirilen Danıştay davası sanığı Osman Yıldırm, ifadesinin alınması için kürsüye çağrıldı. Osman Yıldırım, daha önce baro tarafından atanan Ramazan Zeybek'in, cezaevine gelip kendisiyle görüşemediğini bu nedenle savunmasını hazırlayamadığını söyledi. Murat Eke'yi kendisine avukat olarak tuttuğunu belirten Osman Yıldırım, savunmasını hazırlayabilmek için tekrar ek süre verilmesini istedi.Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, "Neden savunmanı yapmıyorsun. Bak senin ifade vermemen nedeniyle duruşmalarda ilerleme olmuyor" diye konuşması üzerine Osman Yıldırım "Bir an önce ben de kurtulmak istiyorum. Hiçbir art niyetim yok" dedi.

 EK SÜRE TALEP ETTİ

Avukat Murat Eke de "Müvekkilil, başka bir davadan hükümlü olduğu için vasi tayini gerekiyordu. Bu nedenle vekalet almam uzun sürdü. Savunmasını hazırlayabilmek için kendisiyle görüşemedim. Savunmayı hazırlamak için süre talep ediyorum" diye konuştu.Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün, Danıştay saldırısının tetikçisi olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Alparslan Arslan'ı ifade vermesi için sanık kürsüsüne çağırdı. Alparslan Arslan konuşacak bir şeyi olmadığını belirterek savunma yapmayacağını söyledi. Alparslan Arslan'ın savunma yapmayacağını belirtmesi üzerine çapraz sorgusuna geçildi.