Burma'nın isyanı!

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, DSİ tarafından yapılması gereken Çatalçam Deresi'nin ıslah çalışmalarının yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle tamamlanamamasına tepki gösterdi.

Burma, "Hemen her gün yurdun değişik bölgelerindeki sel felaketlerinde ölenlerin haberlerini izliyor ve üzülüyoruz. Aynı şey burada olursa bunun vebalini kim taşıyacak" dedi.

Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürü Volkan Tosun ile Çatalçam Deresi'nde incelemelerde bulunan ve ıslah edilemeyen derede ördeklerin yüzdüğünü gören Başkan Burma, "Şu an görüntü güzel veya komik gelebilir ama ileride yaşanabilecek olası felaketleri düşününce için ürperiyor" diye konuştu.
Çatalçam Deresi'nin hemen yanında yaşam alanlarının olduğu belirten Başkan Burma, "DSİ'ye durumun bir an önce düzeltilmesi yönünde defalarca yazı yazmamamıza rağmen, iki aydır 50 metrelik istinat duvarının yapılamamasını hayretle karşılıyorum. Kışa giriyoruz, muhtemel bir yağmur sonrası bu dere taşıp çevrede yaşayanların can ve mal güvenliği açısından büyük sorun oluşturabilir. İş işten geçmeden, yetkililerin bu sorunu çözmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Omtel Otel'den başlayarak Taflan'a kadar süren, 16 kilometrelik bir alanı kapsayan alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "5 Aydır devam eden kanalizasyon yenileme ve arıtma kuyuları ekleme çalışmalarımız yaklaşık bir yıl daha sürecek" açıklamasında bulundu.
Alt ve üst yapı çalışmaları ile örnek bir kent oluşturmaya çabaladıklarını söyleyen Başkan Burma, şöyle konuştu: "Atakum ve Atakumlu yapılan bütün güzelliklere layıktır. Bizim amacımız alt yapısı sağlam, üst yapısı modern bir Atakum oluşturmaktır. Bu amacımız doğrultusunda ince eleyip sık dokuyarak, planlı ve programlı bir şekilde hareket ediyoruz. Omtel Otel'den, Taflan'a kadar uzanan 16 kilometrelik bölümde 5 adet arıtma kuyusu ve alt yapı düzenleme çalışmalarımız sürmektedir."