Bahçeli'nin sözleri bölücülüktür

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Güneydoğu illerinden seçilenmilletvekillerine yönelik sözlerine, 'Çok açık sorumsuz ve ölçüsüz bir bölücülüktür' diye tepki gösterdi.

Kılıç, gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün birgazetede yer alan, "ABD'ye de gitsen, Ortadoğu'da da kaybolsan Bozkurt'un nefesiensende olacaktır. Güneydoğu'da milletvekili çıkarmış olabilirsin ama onları kendinden zannetme..." sözlerini hatırlatmaları üzerine şunları söyledi:"MHP Genel Başkanının bu cümlesi, çok açık sorumsuz ve ölçüsüz bir bölücülüktür.

Türkiye'yi ve Türkiye'nin seçilmiş milletvekillerini, bölgelere ayrıştırmak, Sayın Bahçeli'nin hakkı da değildir, haddine de değildir. Basında yer alan sözleri, yalanlanmadığı için doğru kabul ederek, şu değerlendirmeyi yapıyorum: TBMM çatısı altında bulunan milletvekillerimiz, tek vatan, tek devlet,tek bayrak ve tek millet inancı etrafında birbirine kenetlenmiştir. Bölge ayrımıyapmadan, etnisite ve mezhep ayrımı yapmadan, kader birliği yaptık ve bu ülkeninyoluna baş koyduk.Devlet Bahçeli tarafından milletvekillerimizi hedef alan açıklamalar,iftiradır, bühtandır, bölücülüktür. MHP liderini; saldırmak yerine, düşünmeye,karalamak yerine anlamaya, bağırmak yerine konuşmaya davet ediyoruz. Bu ülkenin,seçilmiş milletvekilleri, Bahçeli'nin ağzından saçılan ve bölücülük kokan isnatve ifadeleri hak etmiyor.MHP Genel Başkanı, Türkiye'nin doğusunda ve güneydoğusunda siyaset yapamamanın acziyeti ve ezikliği içerisinde olabilir. Kendisine önerimiz; bu acziyetten kurtulmanın yolunun bölge halkının gönlünde taht kurmuş olan AKParti'nin seçilmiş temsilcilerine saldırmak olmadığıdır. Türkiye'yi kamplara ayırmak yerine, tek Türkiye inancıyla bölgede siyaset yapma yoluna girmelidir. Bir hareketin genel başkanının ağzına yakışmayan bu ifadelerin o hareketin tabanında yaratacağı travmalar da hesap edilmelidir. MHP Genel Başkanını, doğru değilse basında yer alan bu cümleleri tekzip etmeye, doğru ise bölge milletvekillerimizden derhal ve behemehal özür dilemeyedavet ediyorum."