Saçları bile servet

Michael Jackson'ın yanmış saçları İngiltere de düzenlenen müzayedede 950 £ a (yaklaşık 2 bin 250 TL) alıcı buldu.

Saçları bile servet
Geçtiğimiz Haziran ayında hayata veda eden Popun Kralı Michael Jackson ın 1984 yılındaki bir reklam çekimi sırasında meydana gelen kaza sonucu yanan saçları İngiltere'de müzayede edilerek 950 £ a satıldı. Jackson ın yanmış saçlarını Londra'nın kuzeyindeki Hertfordshire kasabasından Ron Walton isimli bir mortgage komisyoncusu satın aldı.

Ron Walton bir tarih parçası satın aldığını söylerken müzayedeyi yapan Richard Davie bugüne kadar yaptığı en tuhaf açık artırma olduğunu söyledi.

1984 yılında Los Angeles te Pepsi Cola için reklam filmi çeken Michael Jackson ın havai fişeklerin zamansız ateşlenmesi sonucu saçları alev almış ve yönetmen Ralph Cohen üzerindeki ceketi Jackson ın başına atarak alevi söndürmüştü.

Yönetmen Cohen daha sonra ise Jackson ın yanan saçlarını yerden toplayarak bugüne kadar saklamıştı. Açık artırmada yanan saçları satın alan Walton a yönetmen Cohen tarafından olayın nasıl meydana geldiğini açıklayan yazılı belge, Michael Jackson ile Cohen in birlikte çekildikleri fotoğraf ve saçların Jackson a ait olduğunu doğrulayan bir sertifika verildi.

Bu kanıtların kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Walton, Birisi öldüğü zaman ortada bir çok aldatmaca olur ve iyi niyetinizden faydalanılarak aldatılacağınızdan endişe edersiniz dedi. Walton, Jackson ın saçlarını pop alanında topladığı hatıralar arasına ekleyeceğini söyledi.

Walton, yanmış saçların Jackson ın hayatındaki önemli anlardan birini temsil ettiğini çünkü meydana gelen kaza sonrasında Michael Jackson ın ağrı kesici kullanmaya başladığını ve ağrı kesicilere bağımlı olmasına bu olayın neden olabileceğini belirtti. Michael Jackson'ın ölümüne kullandığı ağrı kesicilerin neden olduğu açıklanmıştı.

Açık artırmayı yapan Richard Davie ise Michael Jackson ın ölümünden sonra hatıralarının ve otografilerinin değerinin genel olarak ikiye katlandığını ifade ederek, Jackson'ın yanmış saçlarının değerini koruyacağını tahmin ettiğini çünkü kendisinin pop dünyasında bir efsane olduğunu söyledi. Açık artırmada satılan hatıralar ve otografiler arasında Elvis, Beatles, Jimi Hendrix in imzaları ve hatıraları, Sigmund Freud un mektupları ve Adolf Hitler imzalı portresi gibi parçalar da bulunuyor.