'Her yerde efelik yapılmaz'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demokratikleşme yolunda atılan adımlardan artık geri dönüşün olmadığını belirterek, herkesin anlayışlı olmasını ve üzerine düşeni yapmasını istedi.

'Her yerde efelik yapılmaz'
Denizli'nin Tavas ilçesinde halka seslenen Bakan Yıldırım, ülkenin birliği için geçmişten günümüze kadar çok mücadeleler verildiğini ve artık herkesin huzur içinde yaşaması gerektiğini söyledi.

İlçede yöreye ait Tavas Efesi halk oyunlarıyla karşılanan Bakan Yıldırım, konuşmasını da Efe benzetmesi üzerinden yaptı. Artık oyunlar dışında efelik yapılmayacağına vurgu yapan Yıldırım, "Hiç kimse artık efelik yapmasın. Efelik geçmişte kaldı. O günün efeleri ülkemizin kurtuluşu için çok mücadele etti. Efelik dağdakine yapılır. Diğer insanlara efelik yaparak bir şey anlatamazsın. İnsanları dinleyerek, onlara demokratik ortamlar hazırlayarak, doğruyu yanlışı öğreterek ülke barışını sağlayabilirsiniz" dedi.

Ayrıca, yol yapım çalışmalarına değinen Yıldırım, ülke olarak bölünmüş yol yapım çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, Denizli'nin yollarının ise büyük oranda tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Bakan Yıldırım'a Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ile çok sayıda daire amiri eşlik etti.