DTP, PKK'lıları karşılayacak

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak PKK'lı grupları karşılamak için DTP, Habur Sınır Kapısı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan TIR Parkı'nda karşılamaya gelenler için çadır ve seyyar tuvaletler kurdu. Çalışmalar çevre belediyelerin araçları tarafından yürütüldü

DTP'nin Şırnak bölgesindeki örgütleri bildiriler dağıtılarak, yarın yapılacak karşılamaya katılmasını istedi. DTP Parti Meclisi üyesi ve Silopi Belediye eski Başkanı Mahsin Konur, gelecek PKK’lı grubu 100 bin kişi ile karşılamaya hazırlandıklarını söyledi.

Öcalan'ın çağrısı üzerine yarın Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur kamplarından Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak sayıları 35 olduğu sanılan PKK'lı grubun karşılanması için DTP'nin yaptığı hazırlıklar kapsamında sınır kapısına 1 kilometre uzaklıktaki TIR parkının yanındaki alanda iş makineleriyle zemin düzeltilmesi yapıldı ve çadırlar kuruldu. Karşılamaya gelecek DTP'liler için buraya seyyar tuvaletler kuruldu. DTP’nin il ve ilçe teşkilatları karşılama için bildiriler dağıttı.

DTP Parti Meclisi üyesi Muhsin Konur, yarını ‘tarihi bir gün' olarak nitelendirirken bu grupların elişini ‘tarihi bir fırsat' olarak değerlendirdi. Konur, “DTP olarak yıllardır barışın sağlanması Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için çalışıyoruz. Yarın yıllardır dağlarda mücadele veren insanlar bu sorunun çözümü için ülkelerine dönüyor. Biz Silopililer olarak yaklaşık 100 bin kişi ile bunları karşılamaya hazırlanıyoruz. Türkiye halklarının artık bu sorunun çözümü için barış çabalarını anlamalarını istiyoruz. Barış, demokrasi istiyoruz. Türkiye bu sorununu çözdükten sonra hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Türkiye zengin bir ülkedir” diye konuştu.

DAVET ÇAĞRILARI


DTP’nin ilçe teşkilatları tarafından dağıtılan, ‘Barışa çağrı' başlıklı bildirilerde, şöyle denildi:

“Demokratik ve onurlu barışın önünün açılması ve tarihi bir misyon ile barış sürecinin önüne açmak için ülkeye Silopi'den giriş yapacak olan barış gruplarını karşılamak, halkımızın tüm duyarlılığı ile seferber olmasını ve bu tarihi günde demokratik, özgür ve kalıcı bir barışın sağlanması için gelen barış grupları ile taleplerini ortaklaştırmak, Türkiye ve Dünya kamuoyuna duyarmak için halkımızı barış guruplarını karşılamaya davet ediyoruz.”

20-25 PKK'LI BEKLENİYOR

Silopi'ye bağlı Başverimli Beldesi'nden giriş yaparak teslim olacak 20-25 kişilik PKK'lıların yarın saat 10:00'da Türkiye'de olmaları bekleniyor.