Perşembe Yaylası sahipsiz değil

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Aybastı ilçesinde bulunan Perşembe Yaylası'nın önemli bir turizm potansiyeli haline gelmesi için koruma imar planının bir önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Aybastı ilçesine 17 kilometre mesafede temmuz ayı içerisinde çeşitli şenliklerin ve yarışmaların düzenlendiği Perşembe Yaylası turizm merkezi olacağı günü bekliyor. Yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, yamaç paraşütü gibi sporlara uygun olan yaylada aynı zamanda eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları ve tarihi eserler ve alanlar bulunuyor. Turizm merkezi ilan edilen Perşembe yaylasındaki gece kondu tarzı yapıların çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Vali Düzgün, koruma imar planının hazırlanarak gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti. Hem valilik hem belediye olarak bu tür yapıların önüne geçilmesi için mesai harcayacaklarını ifade eden Vali Düzgün,”Perşembe yaylasında bir takım kaçak yapıların olduğunu görüyoruz. Ordu'da turizm gelişmesini çok önemsiyorum. Çambaşı ve Perşembe yaylaların bu ilin gözbebeği olan yerler. Buraların imar planlarına uygun şekilde korunarak turizme en iyi hizmet verecek hale getirilmesi gerekiyor. Tesislerin yapılması buralarda gecekondu gibi gözü tırmalayan çevreyi kirleten ve zarar veren yapıların olmasını istemiyoruz. Hem Valilik hem de belediye olarak bu tür yapıların önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Gözü tırmalayan kaçak ve gecekondu tarzı yapıları müdahale edilmesi gerektiği ifade eden Vali Düzgün, “Oralarda yapılacak olan küçük ve uygunsuz yapılar bu değerlerimizin elimizden kaybolmasına ve istenildiği oranda turizm hizmetinin verilmesine engel oluyor. Bu nedenle bende belediyenin hassas olmasını, küçük kısa vadelerle oralarda bir şey yapılmasına izin vermemesini istiyorum. Oraya layık olan yapıların koruma imar planına uygun olarak yapılması gerektiği taraftarıyım. Bu konuda müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Jandarma teşkilatımızda orada devriye atılması suretiyle kaçak yapılarla ilgili gerekli müdahaleleri yapıyor. Kimsenin oralardaki kaçak yapılara göz yumması gibi bir talepte bulunmamasını istiyorum. Perşembe yaylası gelecekte ilçenin top yekun ayağa kaldıracak yerlerden biri olabilir. Bu nedenle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerek Genlik ve Spor Müdürlüğü gerekse Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe yaylası bugün ki haliyle içler açısı bir durumda olduğunu belirtti. Perşembe yaylasında iki ayrı görünümün olduğunu ifade eden Gündoğar.”
Kargatepesi'nden bir tarafa bakıldığında gerçekten dünya harikası bir manzara ile diğer tarafta ise insan olarak ancak bu kadar çirkin bir yapı oluşturulabileceği görülebilir. Bugün bu şekilde devam etmemesi için hazırlanacak imar planını bazıları şehir planı gibi algılıyor. Yaylaya özgü koruma imar planı yapılacak. Yapılaşma oranının yüzde 10-15 gibi çok az bir temel ihtiyaçların giderilmesine yönelik yapılar yapılacak. Aybastı'nın geleceği bir dışarıdan eğitim göçü almak ikincisi de Perşembe yaylasıdır” ifadelerini kullandı