Güvenlik görevlisi trenin altında kaldı

Balıkesir'de bir alış veriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 23 yaşındaki genç, devriye kontrolü sırasında fark etmediği trenin altında kaldı. Olay yerinde ölen gencin cenazesi otopsi için hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21.30 sıralarındaki olay Yayla'da AVM'nin yanından geçen demiryolunda meydana geldi. AVM'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Ümit Özeren (23), iddiaya göre AVM'ye ait şantiyeyi kontrole gitti. El feneriyle şantiye ve çevresinde güvenlik taraması yaptıktan sonra saat 22.00'de sona erecek olan vardiyasını devretmeye hazırlanan Ümit Özeren, demiryolundan karşıya geçmek isterken gelen treni fark edemedi. Balıkesir'den Bandırma'ya giden 33311 sefer sayılı bor cevheri yüklü trenin makinisti İ.D., demiryolunda fark ettiği yaya şahsı siren çalarak, trenin ışıklarıyla selektör yapıp uyardığı halde demiryolundan ayrılmayınca trenin altında kaldığını anlattı. Yaklaşık 200 metre sonra duran trenin altında kalan güvenlik görevlisini gören arkadaşları fenalaştı. Kafası parçalanan gencin olay yerine yaklaştırılmayan yakınları ise sinir krizi geçirdi. Ümit Özeren'in Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görevli ablası olay yerine yaklaştırılmazken kardeşinin ölüm haberini alınca baygınlık geçirdi. Fenalaşan yakınları ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ümit Özeren'in henüz 1 yıllık evli olduğu, eşinin de 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. 23 yaşındaki genç güvenlik görevlisinin ölümü büyük üzüntüye yol açtı. Kısa sürede olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından trenle ilgili gerekli tutanaklar hazırlandıktan sonra bor cevheri yüklü tren yaklaşık 2 saat gecikmeyle yoluna devam etti. Ümit Özeren'in cenazesi ise otopsi için Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Tren kazasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Ümit Özeren'in saat 22.00'de vardiyasının tamamlandığı, görevini devretmeden önce şantiyeyi ve civarını son defa kontrol etmek için devriyeye çıktığı, devriye dönüşü fark etmediği trenin altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi. Ümit Özeren'in ablasının Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube'de, eniştesinin Koruma Şube'de polis memuru olarak görev yaptıkları, 1 yıllık evli olduğu hamile eşinin de emniyette teknisyen yardımcısı kadrosuyla çalıştığı öğrenildi.