Doğubayazıt'ta spor salonu sevinci

İş adamı Sadettin Saran tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ilk orta öğretim okullarına yönelik yaptırılan spor salonu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından hizmete açıldı.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde misyonunu çocuklara yönelik eğitim ve spor olarak belirleyen Saran Holding, ilk kapalı spor salonunun Doğubayazıt ilçesinde yaptırdı. Düzenlenen açılış törenine katılan ve bir konuşma yapan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Sporun bize ne kadar katkıda bulunduğunu gördüm. Gerçekten spor yapmak son derece önemli. O bakımdan Tijen hanım ve Serpil hanımın bu gayretlerini ben saygıyla selamlıyorum. Gençlerimizi, geçmişi ile övünen bugünü ile barışık geleceğinden emin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetlerin seviyesini hedef tutmuş olarak görmek istiyoruz'' dedi
Sadettin Saran ise konuşmasında boş beyin şeytanın oyun bahçesi olduğunu belirtti. Saran "Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 11, uyuşturucuya başlama yaşı ise 13 tür. Çocukları spora teşvik etmek, daha sağlıklı nesiller yetişmesine olanak sağlamaktır. Çocukları eğitime, spora yönlendirip taş atmalarına engel olabiliriz. İlki Doğubayazıt'ta gerçekleştirilen spor salonlarıyla Doğu bölgesinde şampiyon sporcuların yetişmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Saran Holding'in sarı-lacivert renklere boyadığı spor salonlarından ikincisinin Muş'ta yapılacağı belirtildi.
Konuşmaların ardından salonun açılışı yapıldı. Davetliler, sporcu gençlerle birlikte voleybol oynadılar.