Cezaevinde müzik festivali

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1. Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Cezaevinde müzik festivali
E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1. Kültür ve Sanat Festivali etkinliği kapsamında Destina Cafe ve Evrensel Kültür Merkezi sanatçıları iki gün boyunca konser verdi.
E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Festival nedeniyle cezaevi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, özetle şunlar belirtildi:
"Cezaevi dediğimizde aklımıza sadece tutuklu ve hükümlülerin kapalı alanlarda tutmak ve özgürlüklerinden yoksun bırakma gelmektedir. Ancak son yıllarda değişen ve gelişen cezaevi modelinde tutuklu ve hükümlülerin barındırıldıkları süreçte sağlıklı ve özsaygılı yaşamalarına yardım ve destek olacak, sorumluluk duygularının gelişmesini artıracak ve toplumun bir üyesi olarak potansiyellerinin geliştirilmesine yardımcı olacak davranış ve yeteneklere sahip olmalarını teşvik edecek türden faaliyet ve
programlardan yararlanmalarını sağlamayı amaçlamıştır. Bu amaçla, Ceza İnfaz Kurumumuzda barınmakta olan tutuklu ve hükümlülerin kurumumuzda bulundukları süreleri boşa geçirmemeleri, sanat, meslek veya eğitime tabi tutularak tahliyelerinden sonra yeniden dönecekleri topluma ıslah edilmiş, beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir biçimde gelişmiş bir yapıya, özgür ve bilimsel düşünceye, gelişmiş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına ve onuruna saygılı, yapıcı ve verimli kişiler
olarak yetiştirmek, bilgi, yetenek, beceri ve davranışlarını geliştirmek amacıyla sosyal kültürel faaliyetler ve konferanslar düzenlenerek hükümlü ve tutukluların özgüvenlerinin ve topluma uyum süreçlerinin sağlanması amaçlanmıştır."