Ceketimi koysam hamile kalır

Burdur'da Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü 44 yaşındaki V.S. hakkında, aynı şubede çalışan ve çocuğu olmayan ziraat mühendisi 27 yaşındaki F.B'ye, 'Siz çocuk yapmayı bilmiyorsunuz, kadının üzerine ceketimi koysam hamile kalır' ve 'Nasıl tokalaşıyorsun benimle' Yeni gelinin şey tuttuğu gibi' dediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Olay, Tarım İl Müdürlüğü'nde görev yapan ziraat mühendisi İ.I.'nın şikayeti üzerine ortaya çıktı. Şikayet dilekçesinde, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü V.S.'nin odasına giren kadın mühendisler F.B. ve N.D. ile tokalaştığı, B.'ye edep dışı sözler sarf ettiğini öne sürdü. Soruşturmayı 'muhakkik' olarak yürüten Burdur Bayındırlık İl Müdürü Ramazan Turan, şikayetçi ve tacize uğradığı iddia edilen ziraat mühendisi kadınlar ile tanıkların ifadelerini aldı.

Tarım İl Müdürlüğü'ne yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmadan sonuç çıkmayınca şikayetçiler bu kez Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık müfettişleri soruşturma sonunda tacizcilikle suçlanan V.S.'yi Güneydoğu Bölgesi illerini kapsayan 6'ncı Bölge'ye tayinini istedi.