Sürücü yanan araçtan çıkamadı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, bir kişi LPG'li araç içinde yanarak can verdi.

Sürücü yanan araçtan çıkamadı
Gazipaşa'dan Alanya istikametine giden 07 ZE 983 plakalı araç, sürücüsü Erkan Köksal'ın (23) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kargıcak Karagedik Mevkii'nde 3 metre aşağıda bulunan şarampole yuvarlandı. Aniden alev alan aracın sürücüsü otomobilden çıkamadı. Sürücü alevler arasında can verdi.

O sırasında yoldan geçmekte olan vatandaşlar durumu fark ederek itfaiye ve jandarmaya haber verdi. Olayı ilk gören Alanyalı İşadamı Turgut Özdemir, araç içinde bulunan sürücüyü kurtarmak istedi. Ancak Özdemir, yükselen alevlerden dolayı LPG'li araca yaklaşamadı. Daha sonra çevrede bulunan vatandaşlar, yanan aracın yakınında bulunan su kuyusunun dinamosunu çalıştırarak hortumla alevlere müdahale etti. Kısa süre sonra olay yerine gelen Mahmutlar ve Kargıcak Belediyeleri'ne ait itfaiye araçları da söndürme çalışmalarına katıldı. Araçtaki yangın söndürüldü, ancak sürücü Erkan Köksal kurtarılamadı.

Olayın tanıklarından Turgut Özdemir, kazayı şöyle anlattı; "Demirtaş beldesinden Alanya'ya geliyordum. Karagedik Mevkii'nde yolun sağında bir aracın yandığını gördüm. Hemen otomobilimi kenara çekerek olay yerine gittim. Yanan aracın içinde sürücü vardı. Yükselen alevlere rağmen sürücüyü kurtarmak istedim. Alevler fazla olduğu için araca yaklaşamadım. Hemen durumu itfaiyeye bildirdim. Çevredeki vatandaşlarla kuyudaki suyla araca müdahale ettik. Ancak sürücünün yanmasına engel olamadık."