PKK'ya bir darbe de Avrupa'dan

ABD'nin ardından Avrupa Birliği de PKK'yı kara listeye aldı ve Terör örgütüne ait olduğu iddia edilen 400 derneğe ve örgütü destekleyen para kaynaklarına el konulacağını açıkladı.

PKK'ya bir darbe de Avrupa'dan
ABD'nin PKK'lı Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ı "uyuşturucu kaçakçısı" ilan etmesinin ardından AB ülkeleri de narko-terör atağı başlatarak, örgüte finansal destek sağlayan derneklerin banka hesaplarına el koyma kararı aldı. PKK'nın Almanya, İsveç, İsviçre, Belçika başta olmak üzere AB ülkelerinde kurduğu 400'e yakın dernek ve federasyon izlemeye alındı. Örgüte finansal ve lojistik destek veren derneklerin kapatılması için girişim başlatıldı. Almanya'da 150'den fazla dernek ve kulübün Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu çatısı altında çalıştığı saptandı.

CİDDİ GELİR ELDE EDİYORLAR

İsveç' te 35, Avusturya'da 8, Hollanda'da 12, Fransa'da 11, İsviçre'de 28, Yunanistan'da 10, İspanya'da 3, İtalya'da 4, ABD 3, Romanya 5, Belçika 20, Norveç 10 dernek, kulüp faaliyet gösteriyor. Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu bünyesinde 16 federasyon bulunuyor. Ayrınca, örgüt için çalışan büro, yayın kuruluşları da bulunuyor. PKK, Avrupa'daki bu sivil kuruluşlar aracılığıyla ciddi gelir elde ediyor. Dernekler bağış adı altında örgüte finansal destek sağlıyor. İstihbarat raporları, bu yapı içerisinde işçi dernekleri, dini örgütlenmeleri, medyanın da içinde bulunduğu bir yapı oluşturulduğunu ortaya koydu. Örgütün, para trafiğini ERNK (Kürt Demokratik Halk Birlikleri) düzenliyor. Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre PKK terör örgütü uyuşturucudan 500 milyon euro kazanıyor.

AYDAR, HUKUKİ YOLLRA BAŞVURACAĞIZ

Öte yandan PKK'ya yakın internet siteleri ABD yönetiminin kararanını "Karayılan, Altun ve Aydar hakkında şaka gibi karar" diye duyurdu. Sitede "PKK yöneticileri de Amerika'da mal varlıkları olmadığını belirterek, kararın bir hükmünün olmadığını söylediler" denildi. Konuyla ilgili açıklama yapan DEP milletvekillerinden, PKK'nın siyasi kanadının temsilcisi ve KONGRAGEL'in Başkanı Zübeyir Aydar ise PKK'nın uyuşturucu işiyle ilgilenmediğini iddia ederek "PKK'yı narkotik konulara bulaşan örgüt olarak göstermek istiyorlar. Siyasal suçlar yetmedi şimdi adi suçları ekliyorlar. Bush, PKK düşmanımız diyordu. Uyuşturucu iddiasını kabul etmemiz mümkün değil. Hukuki yollara başvuracağız. Amerikan Hazinesi'ne dava açacağız. Hem hakaret hem de iptal..." diye konuştu.

ABD,MAL VARLIKLARIMIZI AÇIKLASIN

PKK'nın siyasi mücadele verdiğini iddia eden Aydar "Son 30 yılda binlerce insan tutuklandı ancak hiçbiri uyuşturucu nedeniyle yargılanmadı. PKK siyasi bir mücadele veriyor. Uyuşturucuyla işimiz olmaz. Uğraşanlara da karşıyız. Bu insanlık suçudur. Amerika'da ne benim ne de diğer arkadaşların bir kuruş parası yok. ABD elindeki delilleri, mal varlığımızı açıklasın. Bu Kürtlerin mücadelesine hakarettir. Uyuşturucu konusunda alnımız aktır" dedi