İsrail, Türkiye'ye nota verdi

Azerbaycan'ın bayrak kriziyle ilgili olarak nota vermesinin ardından bir nota da İsrail'den geldi. İsrail, TRT'de yayınlanan ve İsrail askerlerinin Gazze'deki operasyonlarını anlatan “Ayrılık dizisine” çok sert tepki gösterdi.

İsrail, Türkiye'ye nota verdi
O katil İsrail askerleri, 1999'daki depremin ardından en zor anlarında Türk sivillerin yardımına koşanlarla aynı askerlerdir..

İsrail, TRT’de yayınlanan ve İsrail askerlerinin Gazze’deki operasyonunu anlatan diziye çok sert bir notayla protesto etti.

Notada, Ayrılık dizisi için “bariz kışkırtma” ifadesi kullanılarak, bu dizinin Türkiye’de yaşayan Yahudiler ile Türkiye’yi ziyaret edecek İsrailli turistlerin hayatlarını tehlikeye atabileceği mesajı verildi.

İSRAİL NOTA VERDİ

Nota, bizzat İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’ın talimatıyla Türkiye’nin Tel Aviv’deki Maslahatgüzarı Ceylan Özen’e iletildi. Notayı, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Batı Avrupa’dan sorumlu genel müdür yardımcısı Noar Gilon, bakanlığa çağırdığı Türk diplomata iletti.

FİZİKSEL SALDIRILARA NEDEN OLABİLİR

Ayrılık dizisinin İsrailli askerlerini “çocukları öldürmekten zevk alan üstün ırkın mensupları” ve “son derece karanlık etnik kişiler kullanarak bölgeyi kontrol etmeye çalışan İsrailli ajanları” olarak gösterdiğinin ifade edildiği notada, şöyle denildi;
“Bu tip kışkırtmalar Türkiye’deki Yahudilere ve ülkeye turist olarak gelecek İsraillilere yönelik fiziksel saldırılara neden olabilir. Ayrıca, bu çirkin klişelerin bir televizyon dizisinde kullanılması, büyükler kadar çocuklarca da seyredilmesi, bölgede ve tüm dünyada ülkeler ve dinler arası barışı arayan herkesi endişelendirmelidir.”

İSRAİL ORDU MENSUPLARI TÜRKİYE’YE YARDIMA GELMİŞTİ

Notanın son bölümü ise daha da ilginç; 1999 yılındaki Marmara depreminde İsrail’in Türk halkına yardım için ordu mensuplarını gönderdiği hatırlatılarak, şöyle denildi;
“Dizide soğukkanlı katiller olarak gösterilen İsrail askerleri, 1999’daki yıkıcı depremin ardından en zor anlarında Türk sivillerin yardımına koşanlarla aynı askerlerdir...