Aydın'da ahilik haftası kutlamaları

Aydın'da devam eden “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında S.S. Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından lokma döktürüldü.

Kooperatifi tarafından lokma döktürüldü.

Aydın merkez İstasyon Meydanı’nda Cuma Namazı çıkışı düzenlenen etkinliğe Kooperatif Başkan Vekili Oktay Mantar, Kooperatif Denetim Kurulu Üyesi Arif Özçiçek, Kooperatif Müdürü Mustafa Dağlı, kooperatif üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Antalya’da düzenlenen seminere katıldığı için etkinliğe katılamayan Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Semih Özmeriç, gönderdiği mesajında Aydın ve tüm ülke esnafının “Ahilik Haftasını” kutladı. Ahilik ilkelerinin toplumsal birliği daha güçlü bir şekilde oluşturacağını belirten Özmeriç, “Bugün siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkelerinin eksikliği gün geçtikçe daha da fazla hissediliyor. Ancak, şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkeleri Ahilik kültürümüzün temel taşıdır. Ahililik kültürü sistemine sahip çıkmakla, toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın tüm sorunlarını da çözmüş olacağız” dedi.
Ahilik kültürünün akıl, bilim, çalışma ve ahlak unsurlarının bütünü olduğuna dikkat çeken Semih Özmeriç, “Ahilik anlayış ve ruhu bugün de hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermeye devam etmektedir. Ahilik felsefesini oluşturan ve buna hayat veren Ahilik teşkilatı, aynı zamanda, asırlar öncesinde filizlenen bir sivil toplum hareketidir. Mevlana, Yunus Emre ve Ahi Evran gibi düşünürlerin gençlere iyi anlatılması gerekiyor. Günümüzde toplam kalite, müşteri beklentileri, tüketicinin korunması, standart üretim gibi kavramların önemi yeni yeni anlaşılmaya başlanmıştır. Türkiye'de ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandıracak olan tek sistem Ahiliktir” diye konuştu.
S.S. Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, yaklaşık 3 saat süren etkinlik boyunca binlerce kişiye lokma dağıtımı yapıldı.