Urla'ya istasyon kuruluyor

Gümüldür Çöp transfer istasyonunu hizmete sokarak bölgede bulunan yerleşim alanlarının çöp depolama sorununu ortadan kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Çöp Transfer İstasyonu için de 20 Ekim'de ihale gerçekleştirecek.

Yasa ile sınırları genişledikten sonra kendisine bağlanan ilçe ve beldelerin çöp depolama sorunlarını çözmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, planladığı 5 çöp transfer istasyonundan Gümüldür'ü hizmet alırken, Urla Zeytinalanı'nda da bir transfer istasyonu yapılması için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, planlanan 5 transfer istasyonundan Kemalpaşa, Selçuk ve Menemen Türkeli için de çalışmalar sürdüğünü açıkladı. Projesi hazır olan Türkelli ve Selçuk transfer istasyonunda imar çalışmaları, Kemalpaşa'da ise yer bulma çalışmaları yapılıyor.
Gümüldür Çöp Transfer İstasyonu ile bölgedeki düzensiz çöp depolama alanlarını kapatarak çevre kirliliğini ve çöp depolama sorununu ortadan kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi; Gümüldür, Özdere, Ürkmez, Doğanbeyli ve Seferihisar'dan toplanan çöpleri getirerek TIR'larla düzenli depolama alanına taşıyor. Yapım ihalesi gerçekleştirilecek olan Urla Çöp Transfer İstasyonu'na ise Urla, Güzelbahçe, Seferihisar ve Yelki'den toplanan çöpler aktarılacak. Türkelli'de yapılacak transfer istasyonuna Aliağa ve Foça'nın; Kemalpaşa'da yapılacak olan transfer istasyonuna Ören, Armutlu, Bağyurdu, Ulucak ve Kemalpaşa'nın, Selçuk transfer istasyonuna ise Selçuk'un çöpleri taşınacak. Transfer istasyonlarına getirilen çöpler, tıpkı Gümüldür'de olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından TIR'larla düzenli depolama alanına taşınacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak sınırlara sonradan dahil edilen ilçelerdeki düzensiz (vahşi depolama alanları) çöp döküm sahalarını kapattı. Çevre sağlığı açısından uygun olmadığı için Menemen, Urla, Gümüldür, Özdere, Bayındır, Subaşı, Karakuyu, Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Canlı ve Çırpı, Yukarı Kızılca, Ören, Bağyurdu, Emiralem, Gerenköy, Seferihisar, Helvacı, Ulucak ve Ürkmez'deki 21 düzensiz çöp döküm sahası kapatılırken, bu yerleşim birimlerinden düzenli toplanan çöplerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen transfer istasyonlarına ve depolama alanına yönlendirilmesi sağlandı.
Ardından çöp transferi için merkez olabilecek bölgelerde istasyonlar kurulması amacıyla yer tespitleri yapıldı. 5 transfer istasyonu planlandı, biri hizmete girdi, birinin ihalesi ekim ayında yapılıyor, üçü için ise çalışmalar sürüyor.