Tokat'ta hizmet götürme toplantısı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, hizmeti en iyi şekilde ihtiyaç olan yere götürmeye çalıştıklarını ifade ederek, 'Amacımız bir tuğla da bizimde koymamızdır' dedi.

Tokat'ta hizmet götürme toplantısı
Tokat Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ekim ayı olağan toplantısı Vali Şerif Yılmaz'ın katılımı ile yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda merkeze bağlı köy muhtarlarına seslenen Vali Şerif Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan KÖYDES projesinin birlikler tarafından yürütüldüğünü ve bu açıdan daha önceki yıllarda yapılan hizmetlerin çok çok üzerindeki hizmetin kısa süre içerisinde yapıldığını söyledi. Bu anlamda 2006 yılından itibaren KÖYDES kapsamında Tokat'ta yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Vali Yılmaz, "2006 yılında 77 kilometre yol, 2 adet menfez, 11 köyde 298 bin 761 TL karşılığında içme suyu tesisi; 2007 yılında 34 köyde 135 kilometre yol, 27 köyde şebekeli içme suyu yapıldı. 2008 yılında 7 köyde 6,26 kilometre yol, 19 köyde şebekeli içme suyu yapıldı. Ayrıca çok amaçlı gölet bu dönem içinde yapıldı. 2009 yılında ise 3 köy ve 2 adet grup yolu olmak üzere toplam 550 bin TL kaynak karşılığında 27,5 kilometre birinci ve ikinci kar asfalt işi yapıldı. 12 köyde 113 bin 371 TL karşılığında içme suyu tesis tamamlandı. İçme suyu şebekelerinde kullanılmak üzere 45 bin 896 TL ödenek karşılığında 25 bin metre boru alımı yapıldı. Ayrıca Birlik Başkanlığımıza 31 bin TL bir adet binek tipi otomobil alındı. Yatırım ve ek projelerle ilgili 2009 yılında toplam harcama 2 milyon 350 bin 120 TL'dir" diye konuştu.
33 bin insanın yaşadığı birlik sorumluluk alanı içerisinde KÖYDES ve Özel İdaresi kaynakları ile beraber insanlarımızın bulunduğu yerde huzur, mutlu ve refah içerisinde yaşamasını temin için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade eden Vali Yılmaz, "Bu bizden önceki arkadaşlarımız ve sizlerin başarısıdır. Bu başarılı çalışmaların devam etmesini temenni ediyorum. Bu vesile muhtarlarımızla ilk defa toplantı yapma fırsatımız oldu. Hizmete ilgili taleplerle ilgili 24 saat bizlere ulaşabilirsiniz. Ayrım gözetmeksizin hep beraber hizmeti en iyi şekilde ihtiyaç olan yere götürmeye çalışıyoruz. Amacımız bir tuğla da bizimde koymamızdır. Bu tuğlayı koyarken de hepimiz beraber tuğlayı kaldırırsak her halde daha yükseklere koyabiliriz. Bu binayı, bu çatıyı yükseltmemiz lazım. Bu süre içerisinde insanlarımız gelirini artırıcı çalışmalarda sizlerin de desteğini bekliyorum" şeklinde konuştu.
Tokat merkeze bağlı 100 köyden 99'nun üye olduğu birlik köylerde yaşayan 33 bin insana hizmet götürüyor. Hizmet alanını kapsayan yol uzunluğu 623 kilometre iken asfalt yol 284 kilometre stabilize yol ise 338 kilometre. Merkeze bağlı 100 köyden 98'inde içme suyu, 100 köyden 90'nında ise kanalizasyon şebekesi mevcut.