Manavgat'ta 'güneş' bereketi

Yağmur sonrası güneşli hava Antalya'nın Manavgat ilçesinde esnafın yüzünü güldürdü.

Turizm sezonunun bitimine sayılı günler kala Manavgat Perşembe Pazarı'na gelen Orta Avrupa ve İskandinav turist yoğunluğu esnafa moral kaynağı oldu. İki gündür ilçede etkili olan yağmur yağışı sonrası güneşli hava yüzünü göstermesiyle birlikte otellerinden çıkan turistler alışveriş yapmak için Perşembe Pazarı'na akın etti. Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası(MSSPO) Başkanı Adem Şen, yağmur sonrası güneşli havanın yüzünü göstermesinin esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Şen, pazarda müşteri ağırlığını başta Almanlar olmak üzere Hollanda, Belçika, İngiliz, Danimarka, Norveç, İsveç, İsviçre, Finlandiya ve Rusların oluşturduğunu ifade etti.

Turizm sezonunun sonuna doğru yaklaşırken pazarda aktif bir turist hareketliliği olduğunu belirten Şen, havaların soğumasıyla birlikte Alman turistlerin kışlık elbiselere rağbet göstermeye başladığını kaydetti. Şen, "Yağmur sonrası havanın açması esnafın da yüzünü güldürdü. 9 Ekim'den itibaren her pazarda yoğun bir turizm hareketliliği var. Bu hareketliliğin 31 Ekim tarihine kadar süreceğini tahmin ediyoruz. 1 Ekim'den itibaren bölgede başlayan Alman turist hareketliliğinin ay sonuna kadar esnafın yüzünü güldürmesini umut ediyoruz." diye konuştu.

Esnafın yoğun bir şekilde beklediği Alman turistlerin bölgede 15 gündür artış göstermeye başladığını belirten esnaf Ali Acır, eylül ve ekim aylarında yaşanan Orta Avrupa ve İskandinav ülke turist hareketliliğinin işlerinin açılmasına katkı sağladığını ifade etti.