Mamak Belediyesi'nden sağlık atağı

Mamak Belediyesi'nce bu yıl startı verilen Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti Projesi kapsamında yaklaşık 10 bin 500 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Mamak Belediyesi'nin sağlık alanında Türkiye'ye model olan Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti Projesi sürüyor. İki ayrı ekiple yürütülen proje, Mamaklılara umut oldu. Proje kapsamında bu yıl itibariyle 9 bin 952 ev ziyaret edildi. Kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olan ya da olmayan 10 bin 369 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hastalara aileleriyle yaşadıkları ortamda sağlık hizmeti sunduklarını belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını şiar edindik. İnsan odaklı hizmet üretiyoruz. Önceliğimiz insan. Bir insanın hayatındaki en önemli hazinesi sağlığı. Sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirdiğimiz sağlık projelerimizi Mamak'ta etkin bir şekilde yürütüyoruz. Hastalıkların erken teşhis edilmesinin çok önemli olduğu bilinciyle vatandaşlarımızın sağlık konusunda bilinçlenmesi
için seminerler düzenliyoruz. Bu yönde yapılan çalışmaları önemsiyoruz" dedi.
Hastaneye gidemeyecek durumda olan yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların serum, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi gibi rutin tedavilerinin evlerinde yapıldığını kaydeden Akgül, ileri aşamadaki hastaları da hastanelere yönlendirdiklerini söyledi. Akgül, sosyal güvencesi olmayan hastalara ücretsiz ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağladıklarını ifade etti.