İşletmelerde üretim tatbikatı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü piyasa istekleri doğrultusunda standartlara uygun orman emvali üretmek amacıyla tüm işletmelerinde eğitim tatbikatı yapıyor.

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinde periyodik zamanlarda yapılması planlanan üretim tatbikatları Kozan, Kadirli, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüklerinin ardından Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğünde de yapıldı.
Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü Kızılağaç Şefliğinde yapılan üretim tatbikatına Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Bölge Müdür Yardımcısı Zekeriya Nane, İşletme Pazarlama Şube Müdürü A.Rufai Yılmaz, Şube Mühendislerinden Kenan Karasüleymanoğlu ve Fatih Gençoğlan, Saimbeyli İşletme Müdürü Zekeriya Beydilli, işletme şefleri, muhafaza memurları, üretimi yapacak kooperatiflerin yetkilileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda üretim işçisi katıldı.
Kızılağaç Şefliğine bağlı ormanlık alanda yapılan üretim tatbikatı hakkında bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yaptığı açıklamada, "TSE standartlarına uygun ve piyasa istekleri doğrultusunda kaliteli orman emvali üretmek amacıyla bu eğitimleri düzenledik. Birebir uygulamalı olarak şeflerimize, muhafaza memurlarımıza ve kesimde çalışan işçilerimize ölçme, boylama ve depolama tekniklerini anlatıyoruz ki üretim hatasından kaynaklanan ekonomik kaybı önlemek istiyoruz" dedi.
Üretilen emvallerin iyi tasnif yapılarak TSE standartlarına göre istife alınmasını isteyen Kara, emvallerin boy ve çaplarının standart olmadığı durumlarda ürünleri pazarlamada sıkıntı çekildiğini belirtti.
Tatbikatlarda, üretimde iş güvenliği, standardizasyon ve stok hareketleri uygulamalı olarak anlatıldı.