Gurbetçi vefası

Yıllarca Avrupa'da çalıştıktan sonra emekli olan gurbetçi Mehmet Çakır (60), memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesine 18 derslikli okul yaptırıyor.

Toplam maliyeti 1 milyon 400 bin lirayı bulacak 18 derslik ve 320 öğrenci kapasiteli Mehmet Çakır Sağlık Meslek Lisesi için Karaman Valiliği'nde protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, İl Valisi Fatih Şahin, hayırsever vatandaş Mehmet Çakır, Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar katıldı.

Ermenek'e yaklaşık 1,5 milyon liralık sağlık meslek lisesi yaptırmak için hibede bulunan hayırsever Mehmet Çakır, "Öncelikle beni bağışlayın, ben okuyamadım, cümle kurmakta zorlanırsam kusuruma bakmayın." diyerek başladı. Çakır, "Bizler çeşitli imkânlardan dolayı okuyamadık, öğrenemedik. Ama okumanın önemini ve hevesini hayatım boyunca hep yaşadım. Her ne kadar okuyamasam da çocuklarımız okusun diye birikimimi eğitime bağış yapmak istedim. Sağolsunlar bana da bu konuda yetkililer yol gösterdi. Ve ilçemizin ihtiyacı olan sağlık meslek lisesini yaptırmak, benim için bir borç, bir görev oldu. İnşallah hayırlı uğurlu olur." diye konuştu.

Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir ise hayırsever Çakır'ın insanın doğduğu yere vefa göstermesinin bir örneği olduğunu söyledi. Ermenek'de okul yaptıranlar kervanına Mehmet Çakır'ın da katıldığını ifade eden Demir, "Kendisi gurbette 32 yıl çalışmış bir işçi emeklisidir. İçindeki okuma aşkı ve hevesini bu bağışta bulunarak bir kez daha göstermiştir. Hayatının çalışmasını taçlandırmıştır. Ermenek Sağlık Meslek Lisesi inşaatı yapım teslim yılı 1 yıl olup, inşallah önümüzdeki yıl açılışını yaparak hedefine ulaşacaktır." diye konuştu.


"KARAMAN EĞİTİMDE ALTIN YILLARINI YAŞIYOR"

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun da Karaman'ın eğitimde tarihinin en güzel yıllarını yaşadığını söyledi. Önümüzdeki 5 yılın sonunda Karaman'da eğitimin alt yapısını tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Altun, "Milli Eğitim Bakanımızın Karaman'lı olması bizler için bir şans." yorumunu yaptı.

Altun, Karaman'da eğitime yüzde yüz destek kampanyası çalışmaları doğrultusunda, bugüne kadar hayırseverler tarafından 348 derslik yapıldığını açıkladı. Bunun 178 dersliğinin Ermenek ilçesinde yapıldığını anlatan Altun, "178 dersliğin yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlarımız Hakkı Polat, Hasan Kalan, Hürşit Akpınar ve son olarak sergilediği örnek davranışla Sağlık Meslek Lisesi Okulu yapımını üstlenen Mehmet Çakır'a eğitim camiası olarak çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Fatih Şahin de ilçede Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin başka bir binada eğitim gördüğünü hatırlattı. Şimdi hayırsever Çakır sayesinde öğrencilerin kendi liselerine kavuşacağını bildiren Vali Şahin, "Çocuklarımız kendi binalarında eğitim görmenin mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşayacak. Yapılacak lise sayesinde bölüm ve öğrenci sayısı da artabilecek." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından hayırsever vatandaş Mehmet Çakır, Vali Fatih Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun'un katılımıyla Mehmet Çakır Sağlık Meslek Lisesi bağış protokolü törenle imzalandı. Hayırsever vatandaş Mehmet Çakır, imzanın ardından salonda bulunan protokol tarafından uzun süre alkışlandı.

Çakır, tebriğin ardından Vali Fatih Şahin ile bir süre sohbet etti.