El Kaide operasyonunda 15 gözaltı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen El Kaide operasyonunda 15'e yakın kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü El Kaide'nin Türkiye yapılandırılmasında bulunan örgüt üyelerinin çeşitli eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; İstanbul, Bursa, Erzurum, Sakarya, Konya, Hatay, Batman ve Van'da sabaha karşı ev ve çeşitli yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Bu kapsamda Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat, Terörle Mücadele Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda polis zırhlı araçlarının da katıldığı operasyonda, örgütün Van yapılandırılması sorumlusu olduğu iddia edilen O.N.G.'nin de aralarında bulunduğu 15'e yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Van'daki çeşitli hastanelerde alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından doktor kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan kişilerin terör örgütü El Kaide'nin ikinci adamı olarak bilinen Ayman El Zevahiri'nin talimatları doğrultusunda Türkiye'de örgüte kazandırıldıktan sonra örgütün Afganistan'da bulunan kamplarında eğitim aldıkları iddia edildi. Soruşturma sürdürülüyor.