Doğan Ürgüp'ten Ahmet Küçükler'e ziyaret

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP)’den Belediye Başkanı seçilen Ürgüp, Başkan Küçükler’e, Sivas Kongresi’nin toplandığı binanın gravür tablosunu hediye ederken, Başkan Küçükler de, konuk belediye başkanına Oltu Taşı Tespih hediye etti.

KÜLTÜREL ALTYAPI AYNI

Başkan Küçükler’e nezaket ziyaretinde bulunan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Erzurum’un, tarihi süreç içerisinde hep önemli misyonlar yüklendiğine dikkati çekerek, özellikle Kurtuluş Savaşı’na giden yolda, Erzurum’un bir kilometre taşı olduğunu kaydetti. Toplumsal yaşamı ve kültürüyle Erzurum’un, Sivas’la benzer özellikler taşıdığını anlatan Başkan Ürgüp, “Anadolu’nun mübarek bir beldesi olan Erzurum’da bulunmaktan ve buradaki atmosferi teneffüs etmekten büyük mutluluk duydum.” dedi.

SİVASLILAR ERZURUM’UN HEMŞEHRİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Sivaslı bir meslektaşını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölge illerindeki yerel yöneticilerin bir araya gelmelerinin, hem kültür paylaşımı, hem de hizmet çeşitliliğinin artırılmasında büyük rol oynayacağını dile getirdi. Sivas’ın, sahip olduğu tarihi ve kültürel özellikleriyle Erzurum’dan izler taşıdığını aktaran Küçükler, “Sivaslılar Erzurumlulara, Erzurumlular da Sivaslılara her zaman hemşehri gözüyle bakmışlardır. Birbirine her anlamda çok yakın duran bu iki şehir, bundan böyle belediyecilik bağlamında da paylamış içerisinde olacaktır.” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Küçükler’e Sivas Kongresi’nin toplandığı binanın gravür bir tablosunu hediye ederken, Başkan Küçükler de, konuk belediye başkanına, Erzurum’un meşhur Oltu Taşı’ndan yapılan bir tespih hediye etti.