CHP Meclis eski üyesine hapis cezası

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı semt pazarında tezgahların konulacağı yerlerin satışında yardımcı olacaklarını belirterek, dernek ve kulübe bağış adı altında para topladıkları iddiasıyla yargılanan CHP'li belediye eski meclis üyesi N.A. ve S.S., 11'er yıl 165'er gün hapis, 50'şer bin TL para cezasına çarptırıldı.

CHP Meclis eski üyesine hapis cezası
Geçen yıl ağustos ayında, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bazı vatandaşlar, Bostanlı pazaryerindeki tezgahların konulacağı yerlerin satışında usulsüzlük yapıldığını bildirdi. Harekete geçen polis, soruşturmasının sonunda, kulübe ve derneğe bağış adı altında para topladıkları ileri sürülen, o dönem Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi olan N.A., Karşıyaka Belediyespor Antrenörü S.S., ağabeyi M.S. ve K.M.Ü.'yü gözaltına aldı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan N.A. ve S.S., nöbetçi mahkemece tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Zanlılar hakkında İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açıldı.

Dava sonunda mahkeme heyeti, K.M.Ü. ve M.S.'nin beraatine karar verdi, N.A. ve S.S.'yi de 11'er yıl 165'er gün hapis 50 şer bin TL para cezasına çarptırdı.