Borçlara kredi kartı kolaylığı

Bergama Belediyesi, vatandaşların belediyeye olan borçlarını kredi kartı ile ödeyebilmesi için önemli bir adım attı.

Belediye veznelerine konulan POS makineleri sayesinde isteyen vatandaşlar su faturasından, emlak vergisine kadar her türlü faturayı, istedikleri banka kredi kartı ile ödeyebilecekler. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Çağımızın bütün kolaylıklarından belediyemizden hizmet alan bütün vatandaşlarımızın yararlana bilmesi için bu düzenlemeyi yaptık” dedi.
Bilgi ve teknolojik gelişmelere önem veren, Bergama Belediyesi'nin yeni yönetimi teknolojik gelişmelerin kolaylığından bütün vatandaşların yararlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda belediye veznelerine konulan POS makineleri sayesinde isteyen vatandaşlar su faturasından, emlak vergisine kadar her türlü ödemeyi istedikleri banka kredi kartı ile yapabilecekler.
Geçtiğimiz hafta içerisinde belediye veznelerine POS makinesi konulabilmesi için gerekli olan alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Belediye veznelerimizde nakit ödeme yanında, isteyen vatandaşlarımız kredi kartı ile de bundan böyle ödeme yapabilecekler. Belediyemiz hizmet binası zemin katında ve 2. katında bulunan vezneler ile Arasta Çarşısı içerisinde bulunan veznemize POS makineleri konuldu. İsteyen vatandaşımız istediği kredi kartı ile A' dan Z'ye her türlü fatura ödemesini gerçekleştirebilecek” dedi. Kredi kartı ile ödeme kolaylığı yanında, su faturaları için otomatik ödeme talimatı da verildiğine dikkat çeken Başkan Gönenç, “İlçemizde bulunan dört ayrı banka ile su faturasının otomatik ödenmesi için yapılmış anlaşmalarımız devam ediyor. İsteyen vatandaşlarımız Halk Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve ING Bank'tan su faturaları için otomatik ödeme talimatı verebilirler. Böylelikle veznelerde bekleme yapmadan ve fatura son ödeme tarihini kaçırıp, cezalı duruma düşme telaşından kurtulabilirler” dedi.