Böbreğini satışa çıkardı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, borçlarını ödemek ve askerdeki oğluna para göndermek için böbreğini satılığa çıkaran bir kişi, kendisine yardım eli uzanmasını bekliyor.

Böbreğini satışa çıkardı
İlçenin Şehriman köyünde ikamet eden SSK emeklisi Ahmet Durak, asker oğluna para gönderebilmek ve borçlarını ödeyebilmek için böbreğini satışa çıkardığını duyurarak gazete ve televizyonlara konu olmuştu. 7 ayrı bankaya 15 bin, Tarım Kredi Kooperatifi'ne 10 bin, akraba ve arkadaşlarına ise 2 bin lira olmak üzere toplam 27 bin lira borcunu ödemek için böbreğini satmaya karar veren yaşlı adam, 2 ay önce özel bir televizyonda sabah programına çıkarak sesini duyurmuştu. Ancak kendisine televizyoncular tarafından da yardım edilmediği ifade eden şahıs, "Artık ne dayanacak takatim, ne çare kaldı" dedi.
Asker oğluna para gönderememenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Durak, "Sıkıntılarımı giderebilmek için kredi kullandım. Lakin ödeyemediğim için borç batağına saplandım. Bana kefil olan arkadaşlarımı da zor duruma soktum. Asker oğluma dahi para gönderemez oldum. Satacak bir şeyim kalmadı. Böbreğimi satarak borçlarımdan kurtulmak istiyorum' diye konuştu.