Başkan sorun dinledi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zaviye Mahallesi'ni ziyaret ederek sorunları dinledi.

Muhtarlık binasında mahalle halkı ile bir araya gelen Başkan Çakır, başkan yardımcıları ve icracı müdürleriyle birlikte sorunları dinledi.
Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz, sağlık ocağı yeri, yaya kaldırımı, yağmur suyu drenajı, çocuk parkı gibi sorunları olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, sorunları yerinde tespit etmek ve yerinde görmek için mahalle gezileri programı kapsamında Zaviye Mahallesi'ni ziyaret etiklerini ifade ederek, "Başkan yardımcılarımız, icracı müdürlerimiz ile birlikte buradayız. Muhtar ve vatandaşlar tarafından iletilen sorunları not alıyoruz. Zaten muhtarımız da taleplerle ilgili bir dosya verdi" ifadelerini kullandı.
Bir minibüsçünün sorunlarını iletmesi üzerine Belediye Başkanı Çakır, "Bütün minibüsleri otobüse dönüştürme projemiz var. Minibüsçüler birleşerek otobüs alacaklar. Böylece şehrin trafiğinin de biraz rahatlamasına neden olacak" şeklinde konuştu.
Bir bakkalın ise market sayısının artmasıyla kapanma noktasına geldiklerini belirtmesi üzerine başkan Çakır, "Malatya Belediyesi Esenlik Market olarak biz açmazsak, diğer marketler açıyor. Eğer esnafı düşünmeseydik, şuana kadar 5 değil, 15 market açardık. Esenlik Marketlerimiz Malatya esnafından alış veriş yaparak paramız burada kalıyor. Malatya dışındaki marketler buraya market açınca, paramız başka illere gidiyor. Bunu düşünmek lazım" dedi.