Zeytinyağı nasıl muhafaza edilecek?

Mersin'in Mut ilçesindeki zeytinyağı üreticileri, yağın tadının, kokusunun, renginin ve asit oranının değişmemesi için teneke ambalajda muhafaza edilmesini kararlaştırdı.

Zeytinyağı nasıl muhafaza edilecek?
Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda zeytinyağının üretimi ve pazarlanması konusunda önemli kararlar alındı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdurrahman Yüksel ile zeytinyağı üreticileri katıldı.

Toplantıda söz alan Oda Başkanı Fevzi Ata, zeytinyağı üreten fabrika sahipleriyle görüşerek, ürünlerde teneke ambalaj kullanılmasını kararlaştırdıklarını ve karar gereği 7 bin teneke siparişi verdiklerini söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş ise bölgede elde edilen natürel zeytinyağının kalitesinde meydana gelebilecek bozulmaların önlenmesi için uygun şartlarda depolanmasının ve ambalajlanmasının gerektiğini anlattı.

Abaş, "Depolanan zeytinyağlarında, yağın içindeki tortu maddesi, kabın cinsi, çevre şartları ve zamana bağlı yapısal bozukluklar yanında tat, koku ve görünüşte belirgin hale gelen değişiklikler olmaktadır. Ambalaj materyalinin fiziksel özellikleri de zeytinyağının kalitesini önemli ölçüde etkiler. Zeytinyağı ve ambalaj materyali arasında meydana gelen geçirgenlik, yağın kalitesi ve güvenliğini de etkilemektedir." dedi.