Hâkimin kızı Doğan'ın spikeri..

Doğan Grubu'nun 4,8 milyarlık ihtiyati teminat talebine karşı açtığı yürütmeyi durdurma istemli davalardan birine bakacak olan 9. Vergi Mahkemesi'nin bir üyesinin kızı Doğan'ın televizyonu Kanal D'de spiker çıktı.

Hâkimin kızı Doğan'ın spikeri..
Doğan davasına bakacak hâkimin kızı Kanal D'de spiker çıktı: Davaların görüleceği diğer 3 mahkeme Halkalı Vergi Mahkemesi'ne savunma hazırlayabilmesi için 30 gün süre verirken, 9. Vergi Mahkemesi'nin bu süreyi bir hafta olarak belirlemesi dikkat çekmişti.

Ancak Doğan TV'yi de ilgilendiren bu kararı verecek mahkeme heyetine, kızı Doğan TV'de spiker olarak görev yapan bir hâkimin de katılması etik açıdan tartışma oluşturdu. Hâkim
Gülşen Deringöl'ün kızı, Doğan Şirketler Topluluğu'na ait DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Şirketi'ne bağlı Kanal D'de çalışıyor. Elif Deringöl, Aydın Doğan'dan maaş alıyor.

Hâkim Deringöl, Doğan Grubu'nun avukatları ile yemek yediğini ve mali müşavirleri ile de tanıştığını kabul etti. Deringöl, “Bu durumun etik olduğunu düşünüyorum, henüz bir karara imza atmadım ama gerekirse üyelerle bir araya gelip karara imza atmayabilirim. Bu bizim bileceğimiz iştir” dedi.

Görüşme sırasında hâkim Gülşen Deringöl ile birlikte odada bulunan 9. Vergi Mahkemesi Başkanı Mehmet Kirazgil ise, durumun kendisini rahatsız etmeyeceğini, ancak bu kararın içinde Gülşen hanımın olup olmayacağına daha sonra karar vereceğini söyledi.

Deringöl, “Doğan Grubu'nda çalışan 15 bin kişi var. Kızım bu gruba torpilsiz olarak kendi imkânlarıyla girdi. Küçük bir görevi var. 15 bin kişinin içinde benim kızımın çalışıyor olması beni neden zan altında bırakacakmış?” diye konuştu. Deringöl, “Kızınızın çalıştığı Doğan Grubu binasına gittiniz mi?” şeklindeki bir soruya “Elbette gittim. Sosyal hayatımın bir parçası. Neden gitmeyeyim? Müdürüyle de, arkadaşlarıyla da yemek yedim. Oradaki şefiyle, muaviniyle, avukatıyla yemek de yedim. Ancak o zaman bu durumlar ortada yoktu” cevabını verdi.

Deringöl'ün davaya bakacak heyetten çekilmesi beklenmiyor.