Canik Belediyesi'nden mesleki kurs

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçede mesleki dalda yeni branşlarda kurslar düzenlemek için kolları sıvadı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek olan yeni kurslar yediden yetmişe herkesin iş sahibi olmasına imkan sağlayacak. Canik Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı yaygın eğitim programı çerçevesinde bilgisayar sistem bakım onarımcılığı, web tasarımı, aşçılık, kuaförlük, kalorifer ateşçiliği, kaynakçılık, satranç, ebru, keman gibi 43 ayrı dalda yeni kurslar düzenlenecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Sürekli Eğitim Merkezi, Hanımlar Kültür Merkezi, Karşıyaka Bayan Kurs Merkezi ve Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde eğitimi verilecek kursların kayıtları Sürekli Eğitim Merkezi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları tarafından alınmaya başlandı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay,"Belediye olarak Eğitime çok önem veriyoruz. Temel felsefemiz eğitimli bireyler yetiştirerek bilinçli bir toplum oluşturmak. Bunu başarabilmek için yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Gerek eğitim ve gerekse eğitim sonrası iş bulma noktasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz yeni uygulamaya imza atarak 43 ayrı branşta İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile mesleki kurslar düzenlemeye başlamış bulunmaktadır” dedi.
Sosyal ve Kültürel yatırımlarda Canik ilçesinin marka haline geldiğini söyleyen Erbay, mesleki kursların yanında ilçede kültürel anlamda de bağlama ve ses eğitimi kurslarının ücretsiz olarak devam ettiğini dile getirdi.