5 ay zorla fuhuş

Gaziantep'te iki kız kardeş, emniyetin düzenlediği operasyonla kurtarıldı ancak...

Gaziantep’te 5 ay önce kaybolan ve fuhuş çetesince erkeklere pazarlandıkları ileri sürülen 17 yaşındaki Selda Oya B. ve ablası 19 yaşındaki Eda Gamze B., polis baskınıyla kurtarıldı. İki kızkardeşe zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 25 yaşındaki Orhan Kılıç ve 26 yaşındaki Ekrem Uzun gözaltına alındı.

Selda Oya B. ve ablası Eda Gamze B. çarşıya gideceklerini söyleyerek çıktıkları evlerine bir daha dönmeyince, kızlarının kaçırıldıklarını ileri süren ailesi polise başvurdu. Polisin tüm aramalarına karşın kızların uzun süre izlerine rastlanamadı. İki kardeşin geçen ay telefonla evlerini aramaları üzerine teknik takip başlatan polis Selda Oya B. ile Eda Gamze B.'nin kentin Çıksorut Mahallesi’nde fuhuş çetesi tarafından tutulduğu evi saptadı.

CANLARI SIKILDIĞI İÇİN EVDEN AYRILDILAR

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevre güvenliği aldıktan sonra eve basın düzenledi ve fuhuş çetesinin 5 aydır zorla tutulduğu ileri sürülen Selda Oya B. ile Eda Gamze B.'yi kurtardı. Polis olayla ilgili 25 yaşındaki Orhan Kılıç ve 26 yaşındaki Ekrem Uzun gözaltına alındı. Polisteki ilk ifadelerinde canları sıkıldığı için evden ayrıldıklarını, ancak şüphelilerin kendilerini erkeklere pazarladığını söylerken, şüpheli Orhan Kılıç ve Ekrem Uzun suçlamayı kabul etmedi ve kızları kendi rızalarıyla yanlarında kaldığını ileri sürdü.

POLİS EVDE ARAMA YAPTI

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Seda Oya B. yaşının küçük olması nedeniyle babasına teslim edildi. Yaşı 18'in üstünde olan Eda Gamze B. ise babasıyla gitmeyi kabul etmeyince, kadın sığınma evinde barındırılması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yakalandıkları evde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, 10 mermi ve 50'lik sahte 3 banknot bulunan Orhan Kılıç ve Ekrem Uzun ise sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Yine Gaziantep’te 1.5 ay önce evlenme vaadiyle kaldırılıp götürülen 14 yaşındaki Nuriye K. ise Çakmak Mahallesi’nde tutulduğu evde bulundu. Nuriye K.’yı kaçırarak tecavüz ettiği ileri sürülen 25 yaşındaki Savaş Türkkaya ile kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen 24 yaşındaki Sabri Demirkol ve aynı yaştaki Ahmet Dalkılıç gözaltına alındı.