Sarıçam'da iş için noter çekilişi

Sarıçam Belediyesi, boş bulunan iki eski hükümlü ve iki özürlü kadroları için istihdam edilecek personel noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Sarıçam Belediyesi eksik bulunan zorunlu istihdam edilen kadrolar için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Adana 6. Noteri Abdullah Güngör Serin tarafından çekilen kura için 246 engelli ve 47 eski hükümlü İş Kurumu Adana İl Müdürlüğüne başvurdu.
Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam Belediyesinin oluşumunun ardından özürlü ve eski hükümlü kadrolarını gözden geçirdiklerini belirtti. Kapanan belde belediyelerinden gelen eski hükümlü ve engelli personellerle birlikte çok az sayıda boş bulunan kadroları tamamlamak için Türkiye İş Kurumu ile diyaloga geçildiğini belirterek, “Başvurular İş Kurumuna yapıldı. Daha sonra başvuru listesi belediyemize gönderildi. 246 engelli ve 47 eski hükümlü arasından ikişer kişiyi noterle belirledik. Başkan Yardımcımız Mustafa Kocadurmuş başkanlığında yapılan kura çekimi örnek bir uygulama.”dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kocadurmuş da Türkiye’de ender rastlanan bir yöntemle şeffaf bir şekilde özürlü ve eski hükümlü kadroları için alım yaptıklarını söyledi. 2 kişilik özürlü ve iki kişilik eski hükümlü kadrosu için ikişer adet asil ve dört yedek isim noter tarafından belirlendi.