Pakistanlı gazetecilerin vali ziyareti

Türk Hava Yolları'nın düzenlediği bir etkinlik kapsamında Türkiye'ye gelen Pakistanlı basın mensupları, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Pakistanlı gazetecilerin vali ziyareti
Türkiye'nin tanıtımının yapılacağı bir programın çekimleri için Türkiye'ye gelen Pakistanlı gazeteci ve televizyonculardan oluşan grup, Karadeniz gezisi kapsamında Samsun'dan sonra Amasya'ya geldi. Amasya'da Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret eden gazeteciler, Pakistan'ın Karaçi kentinde yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanacak programın çekimleri için Türkiye'de bulunduklarını belirtirken, Amasya'nın muhteşem doğasına hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Türklerin Pakistanlıları kardeş olarak gördüğünü söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Şu an çok özel duygular içindeyim. Takdir edersiniz ki, herhangi bir grupla buluşmuş değilim, kardeşlerimizle buluştuğumu hissediyorum. Pakistan ve Türkiye arasındaki dostluk sadece devletler arasında değil, halklarımızın gönlündedir. Tüm Türk milletinin dileği Pakistan'ın daima güçlü ve huzurlu bir ülke olmasıdır" dedi.
Gazeteciler, Vali Daşöz'e Karaçi kentine özgü yerel kıyafetler hediye ederken, Vali Daşöz de Pakistanlı gazetecilere çeşitli hediyeler verdi.