Öğretmenden örnek davranış

38 yıllık sınıf öğretmeni Fatma Turan, görme engelli öğrencisine okuma yazma öğretebilmek için kabartma yazı (Braille Alfabesi) öğrendi.

Öğretmenden örnek davranış
Maltepe Güzin Dinçkök İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi görme engelli Muhammed Salih Efe'nin öğretmeni Fatma Turan, öğrencisine yardımcı olmak amacıyla Braille Alfabesi öğrenmeye karar verdi.

Daha önce bu konuda bir eğitim almadığını anlatan Turan, ''Ama geçen sene böyle bir durumla karşılaştım. Gönüllü olarak Muhammed'i sınıfıma aldım. Bilmediğimi sordum. Parıltı Derneği'nden de çok yardımcı oldular. Ben önce harflerin kabarık olduğunu, şöyle elimi gezdirince okuyabileceğimi düşünüyordum, ancak bambaşka bir şeyle karşılaştım. Hiç böyle bir şey görmemiştim. O kadar yıl sonra yeni bir alfabe öğrendim. Her şeyimiz bu altı noktayla ilgili. Şimdi Muhammed okuyor. Daha rahat, daha mutluyuz çünkü birçok şey öğrendik'' diye konuştu.

Muhammed'in diğer derslerinin de iyi olduğunu belirten Fatma Turan, geçen yıl sonunda yapılan okuma bayramında küçük öğrencisinin şiir okuduğunu anlattı. Turan, Muhammed'in diğer çocuklarla da çok güzel kaynaştığını ifade ederek, ''Çocuklar onu kabul etti, sahip çıktılar, yardımcı oluyorlar'' dedi.