Cumhuriyet'in mirasları yok oluyor

DSP Genel Başkanı Türker, Başkent Ankara'nın Cumhuriyet döneminden miras kalan değerlerinin bilinçli olarak yok edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Cumhuriyet'in mirasları yok oluyor
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara'nın Başkent oluşunun 86. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türker mesajında, Ankara'nın Başkent olmasının, yurttaşların çağdaş yaşamın değerleriyle buluşturan Cumhuriyet'in kuruluşu yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ancak Cumhuriyetimizin sembol şehri olan Ankara'nın bugün geldiği nokta hepimizi üzmektedir. Ankara, gerek ekonomisi gerekse kentsel yönetim bağlamında kendi haline bırakılmıştır. Başkent ihtiyaçlarını karşılayamayan, yaşanabilir bir yer olmaktan hızla uzaklaşmış, altyapısı zayıf, dokusu çirkin yapılaşmalarla bozulmuş, kimliksiz bir kente dönüştürülmüştür. Büyük bankaların, büyük şirketlerin birer birer terk ettiği Ankara, fakirliğe mahkum olmuştur.

İktidarın yanlış uygulamaları yüzünden Ankara başkent olma niteliğini önemli ölçüde yitirmiş, diğer ülkelerin başkentleri ile değil yarışabilir karşılaştırılabilir olmaktan bile uzaklaşmıştır.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK

Ankara'yı Atatürk'e ve Türkiye'ye layık, çağdaş bir başkent haline getirmek, hak etmediği zihniyetlerin yönetiminden ve onların bilinçli olarak sürdürdüğü tahribattan kurtarmak, DSP için çok önemli bir sorumluluktur. Ankara'nın, şehir kimliğini, tarihsel, kültürel değerlerini koruyarak gelişimini sürdürmesi ve dünya başkentleri arasında hak ettiği yeri alması için DSP, vatandaşla el ele vererek üzerine düşeni yapacaktır.

Laik, demokratik Cumhuriyet'in simgesi olan Ankara'nın ilk seçimlerde hak ettiği çağdaş yönetime kavuşmasını istiyor, Başkent Oluşunun 86. Yıldönümü'nü kutluyoruz."