Bahçeli 'AK Parti teslimiyetçidir'

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'ye ve Başbakan'a yüklenerek “Cumhuriyet tarihinin en teslimiyetçi hükümetini fırsat olarak gören ve bunu değerlendirmek isteyen bütün ülkeler sıraya girmişlerdir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti hükümeti’ni teslimiyetçi olmakla suçlayarak, “AK Parti zihniyeti Uluslar arası sorunları lehimize çözümlemede kontrolünü tamamen kaybetmiştir” dedi.

Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun Türkiye ziyaretini de eleştiren Bahçeli, “Daha 1 hafta önce yapılan seçimlerle ülkesinde iktidar olan Yunanistan Başbakanı, bir toplantı bahanesi ile acele İstanbul’a gelmiştir. Medyanın zeytin dalı ile geldiğini müjdelediği Papandreu, ayağının tozu ile Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne gitmiş ve Heybeli Ada Ruhban Okulu’nun açılmasını, Avrupa Birliği’nin dayatmasına havale etmiştir” diye konuştu. Bahçeli tüm bu yaşanan gelişmelerin, Başbakan tarafından bir talimat gibi algılanacağını vurgulayarak “Başbakan’dan, çok yakında ‘Patrikhane açılımı’ ile 'Ruhban okulu açılımı' adı altında 2 teslimiyet paketini daha gündeme getirmesi ve adına da demokratikleşme demesi beklenmelidir” dedi.

İŞTE BAHÇELİNİN KONUŞMASI