Uykusuzluk artık dert olmayacak

Hindistan'da Yoga Akademi'nin Kurucusu Azerbaycanlı Prof. Dr. Akif Manaf, Orijinal yoga sistemindeki nefes ve hareket teknikleriyle, kişide bol bol 'esneme hissi' oluşturarak, sinirsel gerilimin giderildiğini ve tatlı bir uyku sistemine girildiğini ifade etti.

Uykusuzluk artık dert olmayacak
Son dönemlerde iş stresi, kriz ortamı ve hayatın giderek zorlaşmasının beraberinde uykusuzluk sorununu ortaya çıkardığını söyleyen Manaf, uykusuzluğun, gün içinde verimliği düşürdüğünü, tüm sinir, sindirim ve solunum sistemini etkileyerek kişiyi her türlü rahatsızlıkla karşı karşıya bıraktığını belirten Manaf, bu nedenle uykusuzluğun günümüzdeki en önemli problemlerden biri olduğunu ifade etti.
Haftada 2 kez ''orijinal yoga sitemi''nin uygulanması halinde sinir sisteminin yatıştığını, genel anlamda fiziksel ve zihinsel uyum içine girildiğini bildiren Manaf, ayrıca yoganın son aşamasında yer alan ''yoga nidra'' denen ''derin gevşeme tekniğini'' uyguladıklarını kaydetti.

Çalışmanın başında belirli nefes teknikleri olduğunu, bunlardan bazılarının, solunum, karın, diyafram ve tam nefes tekniklerinden oluştuğuna dikkati çeken Manaf, ''Görüyoruz ki orijinal yoga sistemindeki nefes ve hareket teknikleriyle, kişide bol bol 'esneme hissi' oluşarak, sinirsel gerilim gideriliyor ve tatlı bir uyku sistemine giriliyor'' dedi. Doğru solunum ve nefes tekniklerinin vücudu gevşettiğini, bedeni rahatlattığını ve kalp atışlarını düzene soktuğunu anlatan Manaf, kişinin iyice gevşeyerek uyku moduna girdiğini belirtti.

Yoga çalışmalarının olumlu etkilerinin dünya bilim adamları ve tıp mensupları tarafından araştırılıp incelendiğini anımsatan Manaf, bu araştırmaların neticelerinin yoga sisteminde kullanılan nefes, biyoenerji, vücut, zihin çalışmalarının bedensel ve zihinsel sağlığı düzeltmek ve korumak için çok etkili bir araç olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.