Tony Blair törende şok yaşadı

İngiltere'de Irak'ta ölen askerleri anma törenine katılan eski başbakan Tony Blair, neye uğradığını şaşırdı.

Tony Blair törende şok yaşadı
Oğlu Shaun'ı Irak'ta kaybeden 59 yaşındaki acılı baba Peter Brierley, St Paul kilisesinde düzenlenen tören sırasında kendisine elini uzatan Blair'e "Bu ne cüret, ellerinde benim oğlumun kanı var" dedi.

Blair bu sözler karşısında şoke olurken, eski başbakanın korumaları devreye girerek donup kalan Blair'i oradan uzaklaştırdı.

Daha sonra Daily Mail gazetesine açıklama yapan baba Brierley, "Bana göre o adam bir savaş suçlusudur. Onunla aynı mekanda olmaya katlanamıyorum. Onun bu törene katılmasına izin vermelerine inanamıyorum. Bizi savaşa sokarak 22 milyon dolar kazandı ve şimdi de onu AB başkanı yapmaktan söz ediyorlar. Ama ben onun ellerinde oğlumun ve bu savaşta ölen bütün askerlerin kanı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

ABD'nin eski başkanı George W. Bush'un peşinden körü körüne Afganistan ve Irak savaşlarına gittiği için'Fino' lakabı takılan ve görevi bıraktıktan sonra danışmanlık yaparak servetini katlayan Blair'a tepki gösteren sadece asker babası değildi.

Anglikan Kilisesi başpiskoposu Rowan Williams da tören sırasında Irak savaşının maliyetini hesap etmeyen 'politikacıları' sert bir şekilde eleştirdi.

Törene Kraliçe II. Elizabeth, Prens Charles, önde gelen siyasetçiler ve 2 bin asker ve aileleri hazır bulundu.