EGO'dan ferdi kaza sigortası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO bünyesindeki otobüsle yolculuk edenler için 'ferdi kaza sigortası' uygulaması başlatacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki 1800 otobüsle yolculuk edenler için ''ferdi kaza sigortası'' uygulaması başlatacak.

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, yaptığı açıklamada, sigorta hizmeti satın almak için 27 Ekim 2009'da ihaleye çıkılacağını bildirdi. Otobüste yolculuk yaparken, kaza sonucu, ölen, sakat kalan ya da yaralanan kişiye ferdi kaza sigortası ödeyeceklerini söyledi.

Otobüslerde yolculuk yapan Ankaralıların herhangi bir kazaya maruz kalmasını hiçbir zaman arzu etmediklerini ifade eden Ulu, ancak kaza olması halinde doğabilecek mağduriyeti önlemek için ilk kez bu dönem ferdi kaza sigortası uygulamasını başlatacaklarını kaydetti.

Ömer Ulu, ''Sigorta şartnamesine göre, ölüm ve daimi sakatlığa 75 bin TL, tedavi masrafı olarak ise 7 bin 500 TL ön görülüyor'' dedi.

Tüm bu işlemler için ihaleye çıkıldığını ifade eden Ulu, ''Nasıl araç sürücüsü kendi aracını sigorta ettirirse, biz de kurum olarak hem kendi taşınmaz mallarımızı, hem de yolcularımızı sigorta kapmasına aldık. Böylece mağduriyetler önlenecek'' diye konuştu.

Ulu, daha önceden herhangi bir kazaya uğrayan kişinin mahkemeye giderek dava açtığını ve EGO Genel Müdürlüğü olarak dava sonucuna göre tazminat ödediklerine işaret ederek, bundan sonra ferdi kaza sigortası hükümlerine göre işlem yapılacağını belirtti.

İhale şartnamesine göre, şehir içinde yolcu taşıma sırasında oluşabilecek riskler için yıllık vakanın 100 kişi ile sınırlı olacağını dile getiren Ulu, sigorta kapsamına, otobüs durağında beklerken, inerken, binerken oluşacak kazaların da kapsam içine alındığını söyledi.

Ömer Ulu, uygulamanın kısmi olarak Kasım ayından itibaren başlayacağını, ancak tüm otobüsleri kapsama tarihinin ise 1 Ocak 2010 olduğunu bildirdi.

İHALE 27 EKİMDE

Sigorta hizmeti satın alımı ihalesi, 27 Ekim 2009 tarihinde saat 10.00'da EGO Genel Müdürlüğü'nde ''açık ihale usulü'' ile gerçekleştirilecek.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek olan ihaleye yerli ve yabancı tüm firmalar katılabilecek. İhale şartnamesi EGO'dan alınabilecek. Teklif mektupları da ihale günü ihale saatine kadar EGO'ya verilecek.

Söz konusu ihalede istekliler, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek