Costner, Edibe Sözen'i koltuğundan etti

Amerikalı sinema sanatçısı Kevin Costner'in 'Kürt açılımı'nı desteklediği iddialarının asılsız çıkması, AK Parti'de dış ilişkilerden sorumlu Edibe Sözen'i koltuğundan etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan yeni açıkladığı MYK'dan Edibe Sözen'i çıkardı. Birkaç yıl öncesine kadar AK Parti'nin en gözde isimleri arasında bulunan Sözen'in hızlı yükselişi de bu şekilde son buldu.

Erdoğan, MYK’da kalıp kalmayacağı merakla beklenen Tanıtım Medya Başkanı Edibe Sözen’i yönetiminde tutmadı. Daha önce hazırladığı ‘gençleri koruma’ yasa teklifi taslağı nedeniyle tartışma konusu olan Sözen, ünlü yıldız Kevin Costner’in demokratik açılıma destek verdiğini açıklayarak tartışmalara yol açmıştı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Costner’in menajeri ile görüşerek, Sözen’in bu açıklamasını yalanlamıştı. Sözen kendisini ‘yorum farkı’ diyerek savunmaya çalışmıştı. Bu savunma Erdoğan’ı da tatmin etmedi ve Sözen’i önümüzdeki dönem için genel başkan yardımcısı olarak değerlendirmedi. Kulislerde “Costner açılımı, Sözen’i koltuğundan etti” yorumlarına da neden oldu.